torsdag den 27. juni 2013

2 slags is - banan og rabarber















Rabarber-is
Rabarber-kompot og sirup (til isen)
250 g rabarber
½ dl vand
250 g sukker
½ stang vanilje

Kog rabarber med vand, sukker og vanilje. Kog til rabarberne er kogt helt møre. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og rør i siruppen. Si gennem et rent klæde. Når væden er dryppet helt af, skrabes rabarberkødet (kompotten) af klædet og hældes i en lille skål. Siruppen hældes i et glas for sig. Lad både sirup og rabarberkompotten køle helt af.
















Rabarber-is
500 ml piskefløde
4 past. æggeblommer
80 g sukker
Rabarberkompot (se ovenfor)
Rabarber sirup (se ovenfor)

Piskefløde piskes (ikke alt for hårdt).
Pisk æggeblommer godt med sukker ca 4 min.
Bland æggeblandingen i flødeskummet og bland forsigtigt. Tilsæt rabarberkompot og et par spsk. rabarbersirup. Rør rundt og stil i fryser.
Rør i isen ca. 3-4 gange den første time. Ved 2. eller 3. gang tilsættes ekstra sirup og dan et fint mønster.


Banan-is
Bananmos (til isen)
3 bananer
60 g lyst brun sukker (eller bare brunt sukker)
1 spsk smør, skåret i små stykker
245 g sødmælk
2 spsk sukker
½ tsk vanille ekstrakt
2 tsk citron saft
¼ tsk. fint salt

Tænd for ovnen på 200 grader. Skær bananerne i ca. ½ cm tykke skiver. For en form med bagepapir og bland bananer, brunt sukker og smør herpå. Bages i 40 min. Rør i bananerne en gang under bagning.

Skrab bananerne og den tykke sirup, der er dannet under bagningen ned i en blender. Tilsæt mælk, sukker, vanilje, citronsaft og salt og blend til e fin puré.
Lad massen køle i køleskab indtil den er helt kold.
















Banan-is
500 ml piskefløde
4 past. æggeblommer
80 g sukker
Bananmos (se ovenstående)
Evt. hakket mørk chokolade

Piskefløde piskes (ikke alt for hårdt).
Pisk æggeblommer godt med sukker ca 4 min.
Bland æggeblandingen i flødeskummet og bland forsigtigt. Tilsæt den helt kolde bananmos og evt. hakket mørk chokolade. Vend det hele rundt til det er blandet. Stil i fryser.
Rør i isen ca. 3-4 gange den første time.


Inspirationskilder: Kager til kaffen og Brown Eyed Baker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar