fredag den 13. september 2013

Nem chokoladekage (med fremgangsmåde)


En god og nem opskrift på en chokoladekage (eller 3 kagebunde). Opskriften passer til en kageform 20 cm.

Åbn kanten fra springformen og luk den igen (uden bunden). Læg den på et stykke bagepapir og tegn med blyant langs indersiden af formen.

Åbn kanten af bageformen og sæt bunden i igen.

Klip cirklen ud lige inden for blyantsstregen. Smør bageformens bund og sider, og læg det udklippede bagepapir i. Drys evt. med kakao langs kanterne.



Stil formen væk.

Tænd ovnen på 160 C (ikke varmluft).

Ingredienser:

300 g mel
50 g ren kakao (ikke Nesquick e.l.)
300 g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
75 g meget blødt smør (ikke smeltet)
2 æg
2 dl. kærnemælk (eller appelsinjuice + reven appelsinskal)

Alle tørre ingredienser blandes - gerne i en køkkenmaskine:


Tilsæt det bløde smør:


Herefter kommes de våde ingredienser i og det hele blandes til en jævn dej:


Dejen hældes i bageformen og bages midt i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 50-60 min.


Test med en tandstikker efter 50 min. Hvis der sidder fugtig dej på tandstikkeren, skal kagen bages lidt mere.

Lad kagen køle af i formen i 10-15 min og vend den så forsigtigt ud på en rist og lad den køle helt af.
Opbevar kagen indpakket i husholdningsfilm. Hvis den skal deles i bunde, så sæt den i køleskabet evt. natten over.



Vend evt. kagen med undersiden opad, hvis du skal overtrække kagen med fondant. Så er kanterne mere skarpe og overfladen jævn.

Ellers så er det bare at opsmøre, pynte eller nyde kagen som den er :)

Her er et billede fra første gang jeg bagte kagen til et kursus i 2009:


6 kommentarer:

  1. Hej :D

    Hvis jeg skal lave den her kage i en springform 24, hvor mange gange skal jeg så gange opskriften op ? eller skal jeg bare lave en enkelt potion, der skal to slags mousse i :)?

    SvarSlet
  2. Hej Ida :)
    Jeg ville lave 1½ portion af opskriften.
    God fornøjelse:)

    SvarSlet
  3. Hej Nanna.

    Jeg er ved at bage den her chokoladekage fra din side som hedder "nem chokoladekage". Jeg kiggede til kagen på et tidspunkt hvor kagen næsten virkede færdig. Og da jeg så kom ud til den igen, var den blevet helt flydende inde på midten igen. Ved du hvorfor det er sket. Har fulgt opskriften :)
    Mvh Ida

    SvarSlet
  4. Øv Ida, sikke noget. Fik du testet med en tandstik inden du tog kagen ud? Det kan nemlig godt variere hvor meget kagen skal have - fra ovn til ovn.
    Måske kan du en anden gang teste med en tandstik, og så evt dække kagen med sølvpapir, hvis den stadig er flydende i midten.
    Det skyldes måske også, at du har gjort opskriften større... Det kræver længere tid i ovnen.
    Jeg håber det vil lykkes for dig.

    SvarSlet
  5. Hejsa
    Jeg har bagt kagen og jeg er ikke ny til at bage. Tænker at man sagtens kan bruge en større form end 20. Min kage bliver sindssygt høj er forfærdelig længe om at blive færdig. Ellers er det en lækker kage.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jeanet
      Nu er det et stykke tid siden jeg sidst bagte denne kage, så om bagetiden er længere husker jeg ikke. Men jeg vil holde øje næste gang og rette i teksten, hvis det er:) Jeg tester altid med en tandstik når jeg bager. Når jeg prøver andre opskrifter sætter jeg uret på den mindst oplyste bagetid og så tester jeg ca. hvert 5 min. indtil tandstikkeren kommer ren ud af kagen.
      Kagen kan bages i lige den størrelse form man ønsker, hvis formen er mindre end 20 cm, så skal den jo så bare bage mindre.
      For mig virkede det med en str. 20 cm og jeg fik en kage til kanten af formen cirka :)

      Slet