tirsdag den 1. oktober 2013

Projekt fuglebur (DIY)


Efter af være blevet inspireret af så mange andre, ville jeg selv prøve. Jeg ville gerne have været på et kursus, men var forhindret, da kurset blev afholdt.

Jeg har derfor blot kastet mig ud i det ... Jeg har taget billeder undervejs, hvis nogle skulle få lyst til selv at prøve.

Jeg bagte 2 portioner af en chokoladekage. Første portion blev bagt i ½ sportsbold (Wilton) og resten i en 16 cm form. Ved anden portion blev størstedelen af dejen bagt i den 16 cm form, dog med rester til 4 cupcakes.
OBS - set i bakspejlet, kunne kagen sagtens have være højere.

Kagen bagt af anden portion blev delt i 2 tykke bunde, så der var 3 bunde i alt.

Herefter blev der lagt et godt lag Nutellacreme (med Philadelphia chokoladesmøreost) mellem hvert af de 3 lag. Min kage var lidt "løs" i konsistensen, så jeg satte 4 sugerør i for at holde den mere stabil. Sugerørene blev klippet, så de passede i højden.Før kuplen blev lagt på, lagde jeg en kageplade med hul i midten. Heri stak jeg endnu et sugerør. Kagepladen var mere for at kagestykkerne ikke skulle blive alt for høje ved serveringen, men giver også endnu mere stabilitet, når der kommer endnu et sugerør i midten af kagen.
Kagepladen blev smurt med creme og kuplen blev sat på.

Hele kagen blev så smurt op med Nutellacremen.

Kagen blev sat på køl nogle timer.

Så blev kagen overtrukket med fondant. Der var mange ujævnheder, men det gør ikke så meget, for der kommer senere pynt til at dække det meste.


Med et rundt stykke papir foldet 3 par gange, prægede jeg hvor tremmerne skulle være.


Med en lineal markerede jeg efterfølgende, hvor den højt den øverste tværgående linie skulle være og satte sterile knappenåle i. Dette gjorde det nemmere at placere fondanten efterfølgende.
Først blev den nederste kant sat på, så den øverste. Herefter blev tremmerne (lavet med en sugargun) sat på for oven og til sidst de lange side-tremmer.

Øverst kom en lille krog.Så var kagen klar til blomster og blade.
Kagen inden i efter udskæring:


Chokoladecreme i kagen:
170 g usaltet smør
170 g flormelis
80 g Nutella
160 g Philadelphia med chokolade

Alt røres først på lav hastighed indtil flormelis er indarbejdet. Herefter skrues op til mellemhøj hastighed i nogle minutter.
Ca. 2/3 af cremen fordeles mellem lagene og kagen smøres op med resten.

2 kommentarer:

  1. Hold da op hvor er den flot - og jo egentlig ikke så indviklet, det kunne da være man skulle kaste sig over det projekt en dag :-)

    SvarSlet
  2. Hvor er den bare fin Nanna :). Det har du da klaret fint uden kursus:). Tak fordi du deler:). Jeg vil helt sikkert bruge din vejledning, hvis jeg en dag får kastet mig ud i sådan et projekt:)

    SvarSlet