onsdag den 19. marts 2014

Luksuriøse cupcakes


I dag har jeg haft super hyggeligt besøg af min "niece" og det krævede jo kage i luksusklassen.

Vi fik skønne chokoladecupcakes med Ferrero Rocher, Toffifee og mild Nutellafrosting. Vi blev enige om, at så blev onsdagen altså bare ikke bedre.



Kagerne blev bagt i går og opbevaret færdigpyntet i køleskabet. Jeg tog dem ud ca. 30 min før servering og det var helt perfekt. De havde skøn smag af hasselnødder og chokolade.

Chokoladecupcakes
Ca. 16 stk

180 g mel
300 g sukker
75 g usødet kakaopulver
1 1/2 tsk bagepulver
3/4 tsk. natron
3/4 tsk. salt
3 spsk. vegetabilsk olie (ikke olivenolie)
180 ml kærnemælk
180 ml varmt vand
2 æg
1 tsk vanille ekstrakt
32 Ferrero Rochers eller Toffifee



Forvarm ovnen til 170 C. Gør en cupcake-bageform klar med papirsforme. Rør alle de tørre ingredienser grundigt sammen (mel, sukker, kakao, bagepulver, natron og salt). Mens der røres på lav hastighed tilsættes æg, vanilje, olie, vand og kærnemælk. Rør indtil det hele er godt blandet.
Hæld en stor spiseskefuld dej i bunden af hver form. Læg en Ferrero eller Toffifee i midten af formen og hæld endnu en stor spiseskefuld dej over. Kagerne hæver en del, så blive ikke fristet til at hælde for meget dej i !



Bag midt i ovnen i 20 minutter. Lad kagerne køle helt af inden der pyntes med frosting.

Nutella Buttercream (frosting)

250 g stuetempereret smør
200 g flormelis
250 g Nutella
3-4 spsk piskefløde eller mælk
2 tsk vanilje ekstrakt
evt. 1 tsk. fint espresso pulver
hakkede (evt. ristet) hasselnødder til dekoration


Rør smørret blødt i en skål. Tilsæt flormelis, vanilje og Nutella. Rør godt. Tilsæt 1 spsk. fløde ad gangen, indtil den ønskede konsistens er opnået.
Pynt som du har lyst.


Jeg har fundet opskriften her, hvor du også kan se en video, der viser hvordan de bliver til :)