For at undgå den lange blomsterkø i morgen, snød jeg lidt og gav blomster og kage til min søde mor i dag. Hun blev glad og ser frem til at smage kagen senere, når den er blevet helt kold.
Opskriften fandt jeg på en reklame fra Lurpak:
20 cm form
Kagen
160 g Lurpak
160 g sukker
3 æg
Citronskal fra 1-2 citroner (jeg brugte 2)
Saft fra 1 citron
110 g mel (tag ca. 40 g fra til at vende bær i)
1 tsk bagepulver
200 g blåbær (jeg brugte 250 g frosne)
50 g hakket mandler
Sukkerglasur
20 g Lurpak
80 g sukker
Citronskal fra 1 citron
Saft fra 1 citron
Tænd for ovnen på 170 C og smør formen, som kagen skal bages i.
Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Pisk æggene i et af gangen sammen med citronskal og -saft.
Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt i dejen sammen med de hakket mandler.
Bland hurtigt bærrene i de 40 g mel - det skulle forhindrer, at de synker helt til bunds i kagen. Rør dem forsigtigt i dejen.
Bag kagen i ca. 30-40 min. Test med en tandstikker, når kagen har en let brun kant og overflade.
Glasur:

Lad kagen køle helt af. Kan serveres med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Man kan også bage kagen med hindbær og lime :)