fredag den 15. august 2014

Orangechokolade cupcakes (opskrift)


Opskriften giver ca. 50 minicupcakes eller 12 alm. cupcakes

Cupcakes med orangechokolade

200 g rørsukker
2 æg
1½ dl creme fraîche 18%
100 g blødt smør
50 g kakao
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade med orangesmag
Evt. en stor tsk. appelsinpasta

Smelt chokoladen og tænd ovnen på 200 grader.

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Bland smør og creme fraîche i dejen og rør til smørret er rørt helt ud.
Bland mel, bagepulver og kakao sammen og sigt det i æggemassen. Rør dejen til den er ensartet. Den smeltede chokolade røres forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i cupcake forme - fyld ca. 3/4 op. Bag kagerne ved 200 grader i 8-10 minutter hvis det er minicupcakes eller ca. 20 min hvis det er almindelige cupcakes. Test med en tandstik om de er færdige.

Jeg fyldte formene 3/4 op og efter bagning fik de en lille top. Toppen kan forsigtigt pressede ned med et tungt spækbræt, men kagerne falder selv en smule efter de er afkølet.

Kagerne kan pyntes med f.eks. Nutellacreme eller en lys frosting som f.eks. denne med hvid chokolade.
Kagerne kan opbevares natten over i køleskab, men tages ud, så de spises i stuetemperatur.

Opskriften er fra Himmelske Kager

Ingen kommentarer:

Send en kommentar