lørdag den 22. november 2014

Frozen - chokoladekage


Marjun blev for nylig 6 år. Marjun er den største af naboens børn. Hun er super sød, giver masser af knus og altid god til at rose mine kager.I dag skulle hun så holde fødselsdag for pigerne i klassen. Temaet for fødselsdagen er Disney-filmen Frozen.
Kagen er en chokoladekage, der er lagt sammen og opsmurt med Nutellacreme. Fondanten er fra FunCake og smager lidt af marshmallows. Snefnugene blev lavet i god tid, lagt sammen med en tråd imellem, så de kunne samles til et buket. Buketten er sat ned i et sugerør, der er stukket ned i kagen.Figuren er købt - mine evner rakte ikke til selv at forme så fin en prinsesse.Opskrift til chokoladekagen
(enten til bradepande eller i 2x20 cm bageform)

250 g hvedemel
7 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1/4 tsk. salt
300 g sukker
2 æg
2½ dl. lunken vand
150 g smeltet smør

Nutellacreme
150 g stuetemp. smør
150 g Nutella
150 g flormelis

Kagen
Tænd for ovnen på 170 grader og smør to bageforme på 20 cm. Læg et stykke bagepapir i bunden og kun i bunden. Drys let med kakao langs kanterne, så bliver kagen/bunden nemmere at tage ud.

Bland alle de tørre ingredienser sammen og sigt dem ned i en røreskål. Bland herefter sukker i.
Tilsæt vand, de to æg (let pisket med en gaffel) og det smeltede smør. Rør det hele godt sammen i 2 min.
Fordel dejen i de to bageforme og bag dem i ca. 25-30 minutter.

Til denne kage bagte jeg opskriften 2 gange for at få højde på den færdige kage. Jeg brugte dog kun de 3 af bundene.
Opskriften er oprindeligt herfra.

Frosting
Rør/pisk alle 3 ingredienser sammen til det bliver lyst og let.
Inden i kagen er der en hemmelighed. Kagen er hul og fyldt med mini chokoladepastiller, der vælter ud, når der skæres i kagen...

Samling af kagen
Kagen blev samlet i en af bageformene, men det er ikke nødvendigt. Den kan også samles "i fri hånd". Smør en af bundene (den side, der er mest ujævn) med Nutellacreme og læg den på en opsprættet plastpose i bageformen med cremen opad. Tag bund nr. 2 og udstik et hul på ca. 5 cm i midten. Smør lidt creme på den side, der skal vende opad, og læg den ovenpå den første bund, også med cremen opad. Tag sidste bund, udstik også her et hul og læg den (uden creme) oven på de to første bunde.
Sæt evt. kagen på køl, så den bliver lidt nemmere at smøre op.
Fyld hullet op med f.eks. mini chokoladelinser, smør nu lidt creme på bunden (så den sidder bedre fast på fadet), læg kagefadet over kagen og vend kagen rundt. Smør hele kagen op med et tyndt lag Nutellacreme og overtræk den evt. med fondant.

2 kommentarer:

 1. Hvor har du købt dine udstikkere til bogstaverne henne ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia
   Dem har jeg købt på eBay.uk Søg på: Alphabet Letter & Number Fondant Icing Sugarcraft Cutter Cake Decorating Mould

   Slet