onsdag den 5. november 2014

Peanutbutter cookies - pas på !


Disse småkager smager bare så godt, at man ikke skal bage dem for tit med mindre man har nogle at dele med.
Det havde jeg heldigvis :)
Ifølge opskriften skal de lægges sammen med chokolade, men det gjorde jeg ikke. Småkagerne blev ret store, så det ville være "for meget" med 2 store småkager med chokolade i mellem. Og det er slet ikke nødvendigt. De smager skønt som de er...
Opskriften får du her:

Småkagerne
ca. 30 stk. 8 cm

400 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
170 g stuetemp. smør
250 g jordnøddesmør/Peanutbutter (jeg brugte crunchy)
3 tsk. honning
150 g brun sukker
200 g sukker
2 æg pisket let sammen
1 tsk vanillesukker

Ekstra hvidt sukker til at rulle kuglerne i

Chokoladecreme
125 g mørk chokolade ca 50% kakaoindhold
120 ml piskefløde


I en skål blandes mel, natron, vaniljesukker og salt sammen. Stil det til side.
Rør blødgjort smør, jordnøddesmør og honning sammen. Tilsæt farin og (hvidt) sukker og fortsætte med at blande. Tilsæt æggene og rør indtil det er godt indarbejdet.
Tilsæt herefter melet af flere omgange.
Rør indtil al melet er indarbejdet.
Hvis dejen er meget blød, kan den stilles i køleskabet cirka 15 minutter.


Forvarm ovnen til 175 grader og klargør bageplader med bagepapir.

Ved hjælp af en 1 spsk/lille isscoop, samles dejen til en lille kugle, der trilles i sukker. Læg "sukker"kuglerne på bagepladen med bagepapir, og pres dem med bunden af et glas, så de bliver flade.

Bag småkagerne i 7-12 minutter - afhængig af deres størrelse. Når kanterne ser bagte ud, men midten stadig ser ubagt/blød ud, tages de ud af ovnen.
Småkagerne vil fortsætte med at bage lidt på bageplade mens de afkøles. Efter ca. 3 min lægges de på en bagerist indtil helt kolde.

Hvis du vil lægge småkagerne sammen 2 og 2 med chokoladecreme, skal du tilberede cremen således:

Varm piskefløde i en mikrobølgeovn, indtil meget varm, men ikke kogende.
Hæld fløden over chokoladen og lad det stå (uden omrøring) omkring et minut. Rør lidt, bare så alt chokoladen er dækket af den varme fløde. Lad det stå endnu et minut eller to, indtil chokoladen er næsten smeltet. Rør efter behov, indtil chokoladen og fløde er fuldt kombineret og glat.
Lad cremen stå i stuetemperatur til den bliver mere hård, men stadig smørbar.
Smør småkagerne med et lille lag af chokoladen og læg dem sammen 2 og 2.

Du kan finde den originale opskrift her hos Glorious Treats.