lørdag den 14. marts 2015

Drømmekage pops


Cakepops
Ca. 25 stk

1 stk 20 cm Drømmekage (jeg brugte ca. 500 g kage)
ca 100 g flødeost (Philadelphia)
ca. 2 spsk hindbærmarmelade
1½ spsk let lunet Nutella

300 g smeltet chokolade (her er brugt 50/50 af 70% mørk chokolade og karamelchokolade)
Pinde til pops
300 g krymmel

Kagen skal smuldres til krummer. Brug hænderne eller en foodprocesser, det sidste er nemmest. Bland krummerne (evt. i foodprocessoren eller i en røremaskine) med flødeosten, marmeladen og den let lunet Nutella. Prøv dig frem indtil konsistensen er sådan, at der kan rulles kugler mellem hænderne. Jeg vejer altid mine pops af - disse vejer 30 g pr. stk.

Stil kuglerne koldt i ca. 30 min. Smelt imens lidt af chokoladen. Stik en pind ca. 1 cm ned i den smeltede chokolade og stik den derefter ca. 3/4 ind i en kugle. Lad kuglerne/popsene komme tilbage på køl, mens du smelter resten af chokoladen over vandbad.

Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, det er nemmere at dyppe popsene ned i glasset i stedet for ned i en bred skål. Dyp en cakepop og tap overskydende chokolade stille og roligt af på kanten af glasset. Drys krymmel på med det samme og stil koldt.

Popsene kan holde et par dage på køl.