mandag den 21. september 2015

Kage i chokoladeTil middag i dag med min søde mor og søster havde jeg denne kage med. Det er en lille kage med samme indhold som den seneste kage, nemlig chokoladekage og jordbærmousse. Kagen er smurt op med Nutellacreme og så den for tiden berømte kant langs siden.
Det er smeltet chokolade, der er smurt ud på (rent) bobleplast og sat rundt om kagen. Det er forholdsvis nemt og enkelt, men har en - synes jeg - super flot effekt.


Øvelse gør mester, så jeg tænker næste gang skal selve kagen stå snorlige inden kanten sættes på. Den overskydende kant i toppen kan heller ikke være for høj, for så vil den (som min) falde lidt sammen, når plast-strimlen med chokokolade sættes på kagen og danne bølger og måske knække. Men det ser flot ud med den høje kant, der også holder på de bær man kan pynte med på toppen.

Når kagen skal skæres er det en god ide at bruge en varm kniv, ellers er det svært at skære chokoladekanten pænt. Tag et glas med rent meget varmt vand. Lad kniven stå et øjeblik i vandet, aftør den og skær. Gentag for hvert stykke, der skal skæres.Vi havde for meget kage, så turen gik forbi en "forsømt" veninde tæt på, der så også kunne nyde kagen sammen med sine døtre.

Her kan du se hvordan man gør:Jeg brugte ca. 200 g mørk/karamelchokolade til en kage på Ø16 cm og ca. 10 cm høj.

2 kommentarer:

  1. Ej hvor er det bare en flot effekt :) Er det svært?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det var overraskende let. En meget nem måde at pynte en kage på. Prøv det :D

      Slet