søndag den 27. september 2015

Støt brysterne 2015 - velgørenhedSom et lille bidrag til Støt brysterne 2015 har jeg lavet disse cakepops. De skal sælges til familie, venner og kolleger (de hurtigste af dem, for der er kun et meget begrænset antal) og pengene sender jeg videre til Kræftens Bekæmpelse - Støt brysterne.

De består af chokoladekage, der er overtrukket med lyserød chokolade og pyntet med krymmel og den kendte sløjfe.Opskrift til ca. 10 pops
300 g god chokoladekage
1 stor spsk abrikosmarmelade
1/4-1/2 tsk. romessens
3 spsk flormelis (mere hvis blandingen føles for blød)
ca. 4 spsk Nutellacreme (eller ren Nutella)

200 g chokolade (Pink Candy Melts)
evt. cacaosmør (til at gøre chokoladen mere lind)

Fondant til sløjferne samt evt. sølvperler
Slikpinde
Små cellofanposer og bånd

Start med at sløjferne. Dæk dem med husholdningsfilm, så de ikke tørrer for meget når de er færdige.Kagen smuldres godt og de øvrige ingredienser tilsættes. Bland det og fornem dig frem til den rette konsistens. Der skal kunne dannes forholdsvis faste kugler.

Tril kuglerne. Disse vejer ca. 35 g stykket. Køl kuglerne 30 min. Dyp en pind ca. 1 cm ned i lidt smeltet chokolade og stik den ca. ½ igennem kuglen. Lad igen kuglerne køle.
Smelt imens chokoladen. Tilsæt evt. cacaosmør for at gøre chokoladen mere lind.
Det er nemmest hvis du hælder chokoladen op i et slank glas og dypper hele kuglen heri. Tap på kanten af glasset til det overskydende chokolade falder af.
Drys med krymmel med det samme og stil hurtigst muligt kagerne på køl i 15 min.
Sæt sløjfen på med lidt smeltet chokolade. Hold forsigtigt sløjfen på plads.

Lad popsene køle helt og pak dem fint ind.Sælg dem til en høj pris og doner pengene til Støt Brysterne :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar