tirsdag den 13. oktober 2015

Oh la la - sikke en chokoladebombeI forbindelse med en anden kage havde jeg lavet lidt for meget fyld og havde også lidt kage tilovers. Derfor kom denne lille lækkerhed frem :)Der er 3 Drømmekagebunde, 1 lag limemousse, 1 lag skovbærmousse, opsmøring af limefrosting samt 1 tyndt lag karamelganache. På toppen flyder der en skøn mørk chokoladeganache og derpå hviler Malteseres og stykker af Yankiebar...

Ser den ikke skøn ud?
Og den kan jo ikke skade så meget, for den er ikke særlig stor, kun 16x9x8 cm :)Opskrift Drømmekage
Opskrift limemousse/creme
Opskrift skovbærmousse
Opskrift limefrosting/smørcreme
Opskrift karamelganache
Opskrift chokoladeganache (se herunder)

Chokoladeganache:
Nok til en kage på 16-18 cm

275 g chokoladeknapper (af god kvalitet og mørk chokolade ca. 53%)
2,4 dl piskefløde

Kog fløden op - så snart det simrer slukkes for varmen og fløden hældes over chokoladeknapperne. Lad det stå i fred i 5 min. Rør derefter stille og roligt i midten af skålen i cirkelbevægelser indtil du kan se, at det begynder at blive homogent (ens). Gør derefter cirklerne større og få indarbejdet resten af fløden. Det skal være helt ensfarvet og skinnende.
Lad det stå indtil du fornemmer ganachen har den rette konsistens til at hælde over en iskold kage, men samtidig ikke så tyndt at det glider helt af og i værste fald smelter frostingen.

Hvis du ønsker hele kagen dækket af chokolade, så skal chokoladen være mere flydende end hvis den (som på billedet) kun skal glide lidt ned.
Hvis der skal pynt på, så skal dette på inden ganachen størkner, hvilket den gør ret hurtigt.

Sæt kagen på køl.

Et lille kig indeni:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar