onsdag den 7. december 2016

2. søndag i advent 2016I søndags var min datter og jeg i køkkenet i mange timer. Vi hyggede os med at bage 3 slags småkager og lidt konfekt. Familiens nummer et er nougatmåtter med kandiseret violer:)
Juletræerne er marcipan lagt sammen med nougat i midten, dyppet i chokolade og pyntet.Småkagerne er som altid vaniljekranse (opskrift her)Finskbrød med perlesukker og hakket mandler:Finskbrød
40-50 stk, fra Femina
200 g smør
250 g hvedemel
50 g sukker

1 æg
1 spsk. koldt vand
50 g mandler, hakkede
50 g perlesukker

Skær smørret i terninger, og bland det med mel og sukker, til dejen er samlet. Du kan gøre det i hånden eller komme det hele i en foodprocessor og lade den gøre arbejdet for dig. Pak dejen i film, og læg den i køleskabet i ½ time.
Tag dejen ud, tril den til fingertykke pølser, og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pisk æg og vand sammen, og pensl finskbrødene med æggestrygelsen. Bland mandler og sukker sammen, og drys det på kagerne.
Bag dine finskbrød ved 200° i 8-10 minutter. Lad dem køle af på rist.

Og chokoladespecier, som er rigtig gode:Chokoladespecier
ca. 80 stk, opskrift fra Femina
375 g hvedemel
300 g smør
125 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
lidt perlesukker

Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød. Hak chokoladen, og rør den i dejen. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer. Tænd ovnen på 200°. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar