tirsdag den 11. april 2017

Blondie med knas og hyldeblomstmousseEn blondie er en brownie - tilberedt med hvid chokolade i stedet for mørk. Denne kage er sød og tung og passer perfekt til den friske hyldeblomstmousse. Mellem bund og mousse er et tyndt lag hjemmelavet karamel, men du kan sagtes købe en dåse færdig karamelliseret mælk (Dulche de leche) eller helt undlade karamellen.
Moussen tilberedes først, for den skal fryses i formen. Når moussen er dybfrossen fjernes formen og kagen bliver bagt og samlet i den.
Se evt. beskrivelsen her: Brownie med knas og hindbærmousse.

Hyldeblomstmousse
3 blade husblas
1 dl økologisk koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk. citronsaft
1,5 dl piskefløde
200 g Skyr

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft og citronsaft i en gryde og giv det et opkog. Vrid husblas fri for vand, og smelt i den varme hyldeblomstsaft. Lad det afkøle. Pisk fløden til skum (dog ikke hårdt flødeskum). Tilsæt skyr, pisk igen. Vend den nu afkølede hyldeblomstsaft i.
Hæld moussen op i den ønskede form og frys.

Blondie
150 g smør
150 g hvid chokolade
2 æg
2 dl sukker
1,5 dl mel
1/4 tsk salt

Smelt smørret og chokolade i en lille gryde. Lad det afkøle let. Tilsæt sukker og pisk sammen. Tilsæt 1 æg af gangen. Vend til slut melet i dejen. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 20 cm x 20 cm) foret med bagepapir og bag ved 180 grader i ca. 25 min.
Hvis du bager i en mindre form, f.eks. 16 cm, så skal bagetiden forlænges med ca. 10-15 min.Knas
75 g hvid chokolade
1 stor tsk neutral kokosolie
30 g hakket nødder (f.eks. cashew, peanuts)
30 g Rice Krispies (morgenmadsprodukt)

Smelt chokoladen og kokosolie. Tilsæt hakket nødder og Rice Krispies og fordel på den kolde kage. Stil kagen i køleskab og når chokoladeknas er stivnet, smøres et tyndt lag karamel på. Herefter den dybfrosne hyldeblomstmousse. Stil kage i køleskab i minimum 6 timer. Serveres stuetempereret.Kageopskriften er fra Cute Carbs - blot med hvid chokolade.
Hyldeblomstmoussen er inspireret af Madsymfonien

Ingen kommentarer:

Send en kommentar