mandag den 21. august 2017

Den store dag for Susanne og GutterSå kom dagen hvor min søde kollega Susanne blev gift med sin skønne mand. Sikke en helt vidunderlig dag, Susanne lignede en million og hendes lettere nervøse mand blev så overvældet som kun en gom kan blive det... Vidunderligt kirkebryllup, dejlig reception (med de to kager) og efterfølgende en super festlig bryllupsfest hele den ganske nat.
Wauw...

Susanne havde bedt om klassiske bryllupskager. Helt traditionelle hvide kager og med indhold og pynt som jeg havde lyst til. Kagerne fik hver 2 vaniljelagkagebunde og 1 chokoladebund. Der var fyld af hindbærmousse og Tobleronecreme (som jeg vidste de begge kunne lide), og kagerne var smurt op med en enkel og nem citroncreme. Kagerne blev overtrukket med fondant (fra Wilton) og besat med cremefarvet sukkerperler (fra Dr. Oetker).

På toppen ville Susanne gerne have nogle figurer - hvilket ikke er min spidskompetance eller yndlingsbeskæftigelse, men da hun viste mig et foto af nogle figurer, tænkte jeg, at det kunne jeg dog trods alt godt overgå. Eneste krav var, at hendes kommende mand var iført underbukser :) Jeg synes dog, at han også skulle have et stykke pizza i hånden, for han er berømt for sine hjemmelavet pizzaer i pizzaovnen i haven.
Jeg var tilfreds med mit resultatet, men sikke en skæbne, der ventede figurerne. Susanne-figuren tabte pludselig hovedet en aften og fik "kæbebrud". Hun fik sit hovedet sat på igen og fik en kosmetisk "operation" af kæben - og holdt så resten af tiden. Da kagerne dagen før brylluppet skulle transporteres, fik Gutter-figuren vist et nervøst nervesammenbrud og kollapsede i bilen. Heldigvis havde jeg været forudseende, og havde taget lidt grej med til at reparere hvis uheldet skulle ske. Figurerne havde fra start haft store problemer med at tørre og holde formen, fordi det konstant regnede udenfor og fugtigheden var høj.
Men alt gik og figuren blev lappet sammen og holdt heldigvis til den skulle på kagen. Py ha...Blomsterne er formet i hånden og sat på en plade, så de nemt kunne tages af og gemmes. Roser, Pæoner og Hortensiaer. De skulle dog ikke have været på sølvpladen. Jeg har betrukket en lille plade med hvid fondant, men alt gik så hurtigt da kagerne skulle på bordet, så sølvpladen kom ikke af.Kagerne målte hhv. 20, 25 og 30 cm og var hver 10 cm høje. Mit gæt er at hver færdige kage vejede ca. 10 kg.

Opskrifter
Bunde
Hindbærmousse
Tobleroneganache

Opskrift citronsmørcreme
til en kage på 25 cm og 10 cm høj
250g blødt smør
500 g flormelis
1 citron, saften (eller citron-essens fra Dr. Oetker, 1-2 tsk.)
1 spsk. mælk/fløde

Rør smør og flormelis på lav hastighed til det er blandet. Øg hastigheden til max og rør i ca. 5-7 minutter. Tilsæt citronsaft og rør godt igen. Der kan tilsættes mere flormelis hvis konsistensen er for tynd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar