søndag den 6. august 2017

Toblerone cheesecake



Super lækker cheesecake, der tilmed er nem at tilberede. Jeg valgte at pynte kanten med halve chokoladevaffelrør og ovenpå med mini Toblerone og mini Oreos samt pulveriseret Oreos. Man kan pynte som man vil, jeg valgte at gøre lidt ekstra ud af det, for kagen skulle serveres til min fødselsdag sammen med den smukke og skønne Citronmoussekage.

Toblerone Cheesecake
12 personer
200 g Digistive, fint knust
90 g usaltet smør, smeltet
300 g Philadelphia flødeost (ikke light)
300 ml piskefløde (let pisket)
200 g Toblerone, smeltet (plus ekstra til pynt)
Lidt smør til formen/fadet
Evt. kageplast langs kanten af formen

Smør kanten fra en 20 cm springform eller en moussering med smør. Hvis du bruger kageplast, er det ikke nødvendigt. Placer da ringen på et ønsket kagefad og smør så bunden, dvs. kagefadet. Dette er for at fastholde kiksebunden. Hæld de knuste kiks i en skål og tilsæt smeltet smør. Bland det godt sammen. Pres blandingen ud i bunden af formen. Stil på køl.

Smelt 200 g Tobleronechokolade over et vandbad. Lad det afkøle lidt.
I en anden skål røres Philadelaphia flødeost til en glat konsistens. Hæld den smeltede chokolade i flødeosten og vend det sammen til en ensartet creme.
Tilsæt den let piskede fløde og fold forsigtigt til alt er godt blandet. Spred blandingen jævnt over kiksens bund med en paletkniv.
Sæt kagen i køleskab i mindst 5 timer, gerne over natten.
Fjern formen og evt. kageplast forsigtigt. Pynt kagen. Hvis du vælger vaffelrør og mini Oreos er det vigtigt, at du først pynter kagen kort inden den skal på bordet, da rør og de små Oreos ellers bliver bløde. Vaffelrørene kan sættes fast med smeltet chokolade.
Når kagen skæres, så tør kniven af efter hvert snit - det giver det pæneste resultat.



Toblerone/Oreo Cheesecake
Tilsæt en rulle hakket Oreo-kiks - gerne dem med chokoladefyld i midten, efter du har tilsat det let piskede flødeskum. Følg ellers opskriften.



Opskriften er fundet hos Little Cake House