lørdag den 16. september 2017
Fugtige chokoladecupcakes med skøn chokoladefrosting
Til søde mennesker er disse gode og svampede cupcakes tilberedt. Frostingen er super lækker, men husk at kagerne skal opbevares i køleskab, og tages ud ca. 2 timer før servering, så frostingen kan nå at blive helt stuetempereret.
Fugtige chokoladecupcakes med skøn chokoladefrosting
14 cupcakes
130 g mel
207 g sukker
6 spsk. mørk kakaopulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
1 stort æg
120 ml kærnemælk
120 ml vegetabilsk olie
3/4 tsk vanille essens/ekstrakt
120 ml varmt vand
Chokoladefrosting
Stor portion
280 g smør, stuetemperatur
340 g mørk chokolade, smeltet
3 spsk. kakaopulver
575 g formelis
4-5 spsk (60-75 ml) piskefløde (alt. mælk)
Tænd ovnen på 150°C og gør en muffin bageplade klar med papirsforme.
Bland de tørre ingredienser i en stor skål og rør det godt sammen. Sæt til side.
Bland ægget, kærnemælk, vegetabilsk olie og vanille i en anden skål.
Tilsæt de våde (undt vand) ingredienser til de tørre ingredienser og bland godt.
Tilsæt vandet til røret og bland det til godt kombineret. Dejen bliver meget tynd.
Fyld cupcake formene ca. halvt og bag i 18-30 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ud med kun et par fugtige krummer på.
Lad kagerne køle i 2 minutter i metalformen, og tag dem så op og stil på en rist.
Frosting
Smelt chokoladen og lad det køle let. Rør imens smøret, så det bliver lyst og blødt. Tilsæt chokoladen og bland det godt.
Tilsæt kakaopulveret og rør godt.
Tilsæt halvdelen af flormelis og 2 spiseskefulde fløde og bland igen.
Tilsæt resterende flormelis og bland til en glat konsistens.
Tilsæt resterende piskefløde efter behov for at få den rette konsistens til frosting.
Pynt dine afkølet kager og stil på køl, hvis de ikke skal serveres med det samme. Tages ud ca. 2 timer før servering, så frostingen kan få den rette konsistens. Den bliver meget hård på køl.
Opskriften er fundet hos Life Love and Sugar.