fredag den 26. januar 2018

Ny lækker sag - Macrons♥For nylig afprøvede jeg forskellige opskrifter på macarons og forsøgte mig bl.a. med hasselnøddemel i stedet for mandelmel. Ved en fejl havde jeg tændt for ovnen på alt for høj varme og de stakkels hasselnøddemacarons fik et chok og revnede i alle retninger. Selv om jeg skruede ned med det samme, var skaden sket og de blev hårde. Men jeg tænkte, at de skulle da ikke gå til spilde, så de blev fyldt med lækker Nutellacreme og sat i køleskabet. Allerede dagen efter var de lidt mere bløde og på 2. dagen var de så lækre. Den hårde knasende bund havde suget lidt fugt til sig og den lille kage var blevet en fantastisk lille mundfuld.
Derfor besluttede jeg mig for, at jeg nu havde "opfundet" en ny kage - MACRONS♥ Opskriften er som til macarons, men resultatet er mere som makroner, alså Macrons :)

Opskriften får du her:

MACRONS
ca. 15 stk./30 skaller
75 g hasselnøddemel (jeg købte mit i Lidl)
75 g flormelis
25 g æggehvider
evt lidt spiseligt brunt pulverfarve
Spiseligt guldglimmer

75 g sukker
25 g vand
25 g æggehvider

Sigt flormelis, hasselnøddemel og pulverfarve i en skål, og rør 25 g æggehvide i blandingen med en træspartel.

Kom vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 117°C. Pisk resten af æggehviderne stive i en skål, og hæld den 117°C varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, indtil marengsen er afkølet (ca. 50°C)
Vend lidt marengs i melblandingen, og vend derefter resten i – forsigtigt. Kom massen i en sprøjtepose med rund tyl. Sprøjt små cirkler (ca. 2 cm) ud på en bageplade beklædt med bagepapir, bank bagepladen let i bordet, så luftbobler kommer op til overfladen. Prik hul i boblerne med en lille ren nål, og lad bundene hvile i ca. 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader.

Bag bundene en plade af gangen i ca. 8 min. Kagerne vil krakelere som var de udsat for et jordskælv, men det skal de.
Sæt en træske/-palet i klemme i ovnlågen, skru nu ned til 130 grader og bag videre i ca. 5-6 min. Lad bundene køle helt af.

Saml skallerne så de passer sammen i størrelsen og fyld dem med den dejlige Nutellacreme. Lad kagerne ligge i køleskab i en lufttæt æske, gerne i 1-2 dage før de serveres.

Nutellacreme
110 g mørk chokolade, finthakket
120 ml piskefløde
2 spsk. stuetemp smør
2-3 spsk. Nutella

Smelt chokoladen. Tilsæt Nutella, så den også smelter lidt. Varm fløde og smør op til det er varmt og smeltet sammen og hæld over chokolade og Nutella. Efter et minuts tid røres rundt til massen er samlet.
Opbevares ved stuetemperatur til cremen skal bruges, eventuelle rester bør dog opbevares i køleskab.Ingen kommentarer:

Send en kommentar