tirsdag den 6. februar 2018

Nutella Brownies - frygtelig syndig...



Er du til Nutella, Brownies og i det hele taget chokoladesmagende kager - så er det her opskriften for dig.

Nutella Brownies
8 pers
70 g usaltet smør, blødgjort
100 g brunt sukker/farin (eller rørsukker)
2 store æg, stuetemperet
2 tsk vaniljeekstrakt
275 g Nutella
1/2 tsk salt
90 g mel
evt. 125 g chokoladeknapper

Valgfrit
100 g chokolade (jeg brugte hvid og mælkechokolade)
4-5 tsk. Nutella (pynt)
Havsalt

Tænd ovnen på 170 grader.
Beklæd en bageform på ca. 30x18 cm med bagepapir. Lad papiret være stort nok til at kanterne krænger ud over kanten, så kagen nemt kan løftes op, når den er færdigafkølet.

Rør smørret blødt med en røremaskine, cirka 1 minut. Tilsæt sukker og rør ved høj hastighed i 1-2 minutter. Skrab siderne i skålen og evt. også i bunden så alt bliver blandet. Tilsæt æg og vaniljeekstrakt. Rør igen til alt er blandet. Tilsæt 275 g Nutella og salt. Bland igen. Skrab igen siderne og i bunden af ​​skålen. Ved lav hastighed tilsættes melet, blandes kun lige til melet næsten ikke ses. Overmix ikke. Ønsker du chokoladeknapper i dejen, skal de foldes i nu.
Hæld dejen i formen. Fordel resten af Nutellaen oven på kagen og spred den ud med en tandstik eller gaffel. Drys med lidt havsalt og evt. hvid og mælkechokoladeknapper.



Bag kagen i først 15 min til chokoladeknapperne ovenpå er smeltet. Spred forsigtigt chokoladen ud så der kommer lidt mønster.
Bag kagen videre i ca. 20 minutter - test med et tandstikker. Hvis tandstikkeren kommer ud med kun et par fugtige krummer, er kagen færdig.
Lad kagen afkøle helt i formen på en rist. Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i køleskabet i 3-4 dage.

Kan også fryses i op til 2-3 måneder. Tø kagen op over natten i køleskabet, serveres ved stuetemperatur.



Opskriften er fundet hos Sallys Baking Addiction