onsdag den 26. juni 2019

Træstammer


Træstammer af skøn chokoladekage og marcipansnitter og hvad der ellers lige var på lager...

Træstammer
12 stk a 60 g
550 g chokoladekage
ca 60-80 g mandelmel
3 spsk hindbærmarmelade uden kerner
2-3 tsk romessens
12 stk (køleskabs kolde) marcipansnitter med chokolade



Overtræksmarcipan
Lidt mørk chokolade og krymmel

Kør kagen til krummer i en blender/foodprocessor. Kør bagefter marcipansnitterne til grove gryn (det er nemmest hvis de er køleskabskolde). Bland det hele godt sammen med de øvrige ingredienser og prøv dig frem med konsistensen med mere marmelade eller mandelmel.
Vej træstammer af til 60 g pr. stk og form til små korte stykker. Stil dem på køl i en times tid.

Rul overtræksmarcipanen ud og udskær de rette stykker, der passer i størrelsen til stammerne. Pak træstammerne ind og stil på køl igen.

Temperer mørk chokolade og dyp først den ene ende. Dyp også i drys. Stil træstammen på højkant og vent til chokoladen er størknet. Dyp så den anden ende.
Opbevares på køl i en papæske.