lørdag den 30. november 2019

Julekage


En julefestlig kage. Kagen indeholder 4 saftige bunde af Red Velvet, bærkompot, hvid chokolademousse og granatæblekerner. Kagen er til sidst smurt op med en frisk cream cheese frosting.

Start med at tilberede den hvice chokoladecreme, gerne dagen før, men ellers mindst 6 timer før brug.

Hvid chokoladecreme
5 dl piskefløde
250 g hvid chokolade
3 blade husblas
Granatæblekerner

Udblød husblas i koldt vand mens du tilbereder resten.
Smelt chokoladen i microovn. Varm derefter fløden til kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen ad 3 omgange. Tilsæt husblas der er vredet fri for vand. Rør det ind i den varme creme. Dæk cremen med husholdningsfilm helt nede på overfladen, og sæt på køl i mindst 6 timer.
Pisk den kolde creme forsigtigt op når den skal bruges.



Kagebunde
120 g smør, stuetemp.
300 g sukker
2 æg, str. m
20 g kakaopulver
20 ml rød frugtfarve (Dr. Oetkers) eller rød pastafarve
1 tsk. vaniljeekstrakt
2,5 dl. kærnemælk
300 g mel
1 tsk natron
2 tsk hvidvinseddike
0,5 dl. yougurt
2 springforme a 16 cm
1 kagering 15 cm

Ovnen forvarmes til 170 C. Smør 2 forme a 16 cm og læg bagepapir i bunden.
Smør og sukker røres sammen til det er godt blandet. Tilsæt langsomt æggene, mens der røres hurtigt og fortsæt med at røre indtil blandingen er blandet.

Rør kakao, rød frugtfarve og vaniljeekstrakt til en tyk, mørk pasta i en skål for sig. Tilsæt til smørblandingen og pisk igen indtil blandingen er ensfarvet.

Skru ned til lav hastighed og tilsat halvdelen af kærnemælken, pisk til dejen er blandet sammen. Tilsat halvdelen af melet hvor natron er blandet i og rør igen. Dette gentages indtil al kærnemælken og melet er tilsat. Pisk på høj hastighed indtil massen er glat og ensartet.
Pisk på lav hastighed og tilsæt eddike. Pisk på høj hastighed et par minutter.

Dejen deles i 2 og hældes i de smurte forme.
Bages ved 170 C i 15 min med ovnlågen på klem. Luk så lågen helt og bag videre i ca. 35-40 min. Test med en tandstik om kagerne er gennembagte.
Lad kagerne køle af i 20 minutter i formen og vend så ud på en rist og lad dem køle helt. Pak ind i husholdningsfilm og opbevar i køleskab til brug. De er nemmest at dele i bunde, når de er let køleskabskolde.
Inden de skæres i bunde, udstikkes kagerne med en kagering på 15 cm, så det mørke på kanten af kagen bliver fjernet og den flotte røde farve ses tydeligt. Ligeledes fjernes et tyndt lag af toppen af kagen.


Bærkompot
1/2 husblas
150 g blandet røde bær
2 spsk sukker

Læg husblad i blød. Kog bær med sukker i 5 minutter. Hæld det meste af væden fra. Rør bærrene med en gaffel og tilsæt husblas. Lad det køle helt af.

Samling
Del kagerne i 2 cm tykke bunde. Læg første bund på et fad. Sæt en kagering med kageplast omkring. Smør lidt bærkompot ud på bunden, fordel så 225 g hvid chokolademousse over og drys med granatæblekerner. Fortsæt ligeledes med 2 to næste bunde. Smør undersiden af den øverste kagebund let med lidt bærkompot og vend den på kagen med kompotten nedad. Dæk med folie eller film og sæt på køl i mindst 4 timer indtil kagen har sat sig.

Flødeost frosting
Tilbered 2 portioner hvis du ønsker at lave "fault line"
300 g sigtet flormelis
50 g smør, stuetemp.
125 g flødeost, stuetemp.

Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) på middel hastighed.
Skru ned til lav hastighed. Tilsæt al flødeosten på en gang og pisk til det er helt blandet. Skru op til middelhøj hastighed og fortsæt til frostingen er let og luftig - ca. 5 min. Pisk ikke for længe, så kan frostingen skille.

Smør kagen op med frostingen og pynt som du synes og del med gode venner.