lørdag den 8. maj 2021

Diamantring af chokolade


"Den bedste til dags dato" - var kommentaren fra en af gæsterne.
Denne kage indeholder 2 slags chokolademousse, nøddecreme med knasende chokoladekugler og en chokoladebund. Kagen er støbt i en form fra SilikoMart, der hedder Gioia. 
Kagen skal tilberedes mindst 1 dag før servering, da den skal fryses. Kagen er pyntet halvt med glaze og halvt med Velvet chokoladespray.



Chokoladekage

100 g mørk chokolade af god kvalitet (f.eks. fra Callebaut)
75 smør
100 g sukker
3 æg
Nøddecreme (f.eks. luksus hasselnøddecreme fra Broders)
Crispearls (mørke og hvide chokoladekugler fra Callebaut).

Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft).
Smør bunden af en rund kageform på 18 cm og læg et stykke bagepapir i bunden.
Smelt smør og chokolade over vandbad, tilsæt herefter sukker. Tag gryden af varmen. Rør æggene let sammen med en gaffel og tilsæt i chokolademassen. Vend det sammen og fordel herefter i bageformen.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 minutter og lad den køle af i bageformen. Når kagen er helt kold (evt. efter en tur i fryser i 20 minutter), fjernes form og bagepapir og der udstikkes et passende hul i midten, så den passer med silikoneformen (ca. 8 cm). Smør et lag nøddecreme på kageringen og drys gavmildt med chokoladekugler, pres dem let ned i cremen. Stil i fryser, gerne en lille time.

Karamelmousse
2 blade husblas
200 g Gold chokolade, (f.eks. fra Callebaut)
100 ml mælk
200 ml piskefløde

Læg husblas i iskoldt vand i mindst 10 minutter.
Smelt chokoladen over vandbad. Varm mælken op til næsten kogepunkt og smelt vredet husblas i. Tilsæt i chokoladen af 3 omgange. Rør stille og roligt til alt er samlet efter hver tilsætning af mælk. Det skal samle sig til en blank masse.
Fløden piskes til let skum og vendes i chokoladen - af 4-5 omgange. Når alt er samlet til en ensartet konsistens hældes moussen i silikoneformen, der stilles i fryser i mindst 45-60 minutter.

Chokolademousse med let orangesmag
2 blade husblas
150 g Marabou med orangeknas
50 g mælkechokolade (f.eks. fra Callebaut)
100 ml mælk
200 ml piskefløde

Læg husblas i iskoldt vand i mindst 10 minutter.
Smelt chokoladerne over vandbad. Varm mælken op til næsten kogepunkt og smelt vredet husblas i. Tilsæt i chokoladen af 3 omgange. Rør stille og roligt til alt er samlet efter hver tilsætning af mælk. Det skal samle sig til en blank masse.
Fløden piskes til let skum og vendes i chokoladen - af 4-5 omgange. Når alt er samlet til en ensartet konsistens hældes moussen i silikoneformen, der stilles i fryser i ca. 10-15 min. Når moussen begynder at blive en anelse fast presses kageringen forsigtigt ned i moussen. Hvis du for hurtigt lægger kageringen i, vil den synke ned - fordi moussen er for tynd. Kagebunde og moussen skal flugte med formens øverste kant.

Karamelglaze
(kun halv opskrift hvis du vil bruge halv glaze og halv velvet spray)
12 blade husblas
300 g fint hakket Gold chokolade (fra Callebaut)
200 ml piskefløde
100 ml vand
300 g glukosesirup
300 g hvidt sukker 
Evt. krymmel/chokoladeflager langs kanten af kagen

Læg husblas i iskoldt vand i mindst 10 minutter. Den hakkede chokolade hældes i en høj kande.
I en lille gryde bringes sirup, fløde, sukker og vand i kog. Husblas vrides fri for vand og røres ud i den varme blanding.
Hæld blandingen over chokoladen og lad det stå et øjeblik. For at undgå luftbobler holdes kanden på skrå mens der føres en stavblender forsigtigt ned i kanden. Ret kanden op igen. Blend - mens blenderen hele tiden er under overfladen. Tag blenderen forsigtigt op og dæk overfladen med husholdningsfilm.
Lad glazen køle ned til ca. 37 grader. Tag husholdningsfilm af og fjern eventuelle luftbobler med en lille ske. Gem overskydende i køleksabet i en skål dækket med husholdsningsfilm.

Tag kagen ud af fryseren og stil på en rist med et fad under. Hæld stille og roligt glazen over kagen og sørg for at alt er dækket. Lad den dryppe af og fjern "tråde" af glaze med en paletkniv. Løft forsigtigt kagen over på et serveringfad og stil i køleskab (udækket) i mindst 6 timer.