søndag den 30. august 2020

Jordbær, rabarber og limemousse på kokosbund



Desserten en lørdag aften til søde mennesker. Kagen indeholder en kokos/lime kagebund med hvid chokolade omkranset af frisk limemousse med glaze. Herpå en jordbær/rabarbermousse og pynt af friske timianblade, lidt sølv og tørret jordbær. En frisk kage "som man godt kan tage 2 stykker af", sagde en af gæsterne.
Kagen er støbt i en silikonefom fra SilikoMart, der hedder Frutti Rossi.



Lime-kokosbund
En aflang bageform, f.eks. brødform, 24 x 10 cm
2 past. æggehvider
30 g sukker
2 tsk. revet skal fra 1 ubehandlet lime, økologisk
30 g kokosmel
30 g mandelmel
60 g flormelis
40 g hvid chokolade, hakket
1 tsk. vaniljesukker

Tænd ovnen på 180 C. Klip et stykke bagepapir til bunden af bageformen.
Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig masse.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem i æggemassen uden at slå luften ud. Kom massen i springformen og bag bunden i midten af ovnen i 20 til 22 minutter. Lad bunden køle af i formen. Tag forsigtigt kage og bagepapir ud af formen og sæt det i fryseren i et par timer.

Limemousse
4 blade husblas
70 ml limesaft (ca. 4 stk)
100 g sukker
2 tsk vaniljepasta
4 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog limesaft med sukker og vaniljepasta til sukkeret er helt opløst, ca. 4 minutter. Opløs husblas heri. Lad den køle af til ca. 20 grader.
Pisk fløde til den lige netop trækker spor. Vend den nu kun lune sirup i fløden af 3 omgange.
Hæld moussen 3/4 op i silikoneformen. Tag kagebunden ud af fryseren og fjern den fra bagepapiret. Læg den med bunden opad oven i moussen og lad bund og mousse flugte. Stil formen i fryseren mindst 12 timer.

Jordbær/rabarbermousse
4 blade husblas
2 dl. frosne jordbær
2 dl. frosne rabarber i små stykker
50 g lyst rørsukker
0,5 dl cremefraiche 18 %
2,5 dl. piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog jordbær og rabarber med sukker til sukkeret er opløst og bærrene helt bløde. Si saften ned i en skål og tilsæt den opblødte husblas. Lad det afkøle til ca 35 grader.
Rør cremefraiche ud i den lune saft og pisk fløden til bløde toppe. Vend forsigtigt saften ned i fløden. Hæld moussen i den øverste silikoneform. Stil i fryser mindst 12 timer. De frasiet bær kan bruges som kompot til en anden kage eller som marmelade.

Glaze
(fra Liv Martine)
4 blade husblas
60 g vand
50 g sukker
100 g glukosesirup
75 g kondenseret mælk
100 g hvid chokolade
Evt. 10 dråber hvid pasta farve fra Wilton

Ristet kokosmel

Læg husblas i blød i iskoldt vand i 10 min.
Hak hvid chokolade fint og hæld i en høj kande, hvor en stavblender passer ned i.
I en lille gryde varmes vand, sukker og sirup indtil sukkeret er opløst.
Pres vandet fra husblassen og tilsæt i den varme sukkerblanding. Kondenseret mælk tilsættes forsigtigt og blandingen hældes over chokoladen i kanden. Lad det stå et øjeblik. Tilsæt evt. hvid farve.
Før stille stavblenderen ned i kanden, der holdes på skrå, så der dannes så få luftbobler som muligt. Ret så kanden op til lodret. Blend mens stavblenderen hele tiden er dækket af massen. Tag blenderen stille ud igen når alt er blendet og ensartet. Dæk overfladen med husholdningsfilm og lad glazen køle ned til 34-35 grader. Placer den frosne kage på en skål eller glas, der står på en plade, der kan opsamle den glaze der løber fra kagen. Lad glazen sætte sig, fjern eventuelle "tråde" fra glazen med en lun paletkniv og placer kagen på et serveringsfad.
Stil kagen på køl i 30 min og placer herefter den frosne top på kagen. Lad alt stå til optøning i mindst 6 timer i køleskabet.

Inden servering pyntes kagens kant med letristet kokosmel og små timianblade fordeles på toppen.