tirsdag den 25. august 2020

Kagebord for familie og venner



I år blev min fødselsdag fejret sammen med børnenes, der begge havde fødselsdag i april, men pga. Covid19, sommerferie osv blev familie og venner først samlet nu. Det var en skøn dag.



Vi fik først fødselsdagboller og scones, så blev der serveret 5 slags kager og 3 slags macarons og så blev der sluttet af med salte chips og skøn kølig rosé vin.

Opskrift til kagerne:
Citronmåne med guldbær (blåbær)
Brownie med 3 x hindbær
Blondie med havtorn og lakrids
Jordbær/rabarbermousse på lys chokoladebund med orange
Citron og blåbærmousse på nøddebund

Macarons med 3 slags fyld



Fyld til macarons

Mørk chokoladeganache
100 g mørk chokolade
100 g piskefløde

Over vandbad varmes fløde og chokolade op mens der røres let rundt. Når chokoladen er smeltet tages ganachen af varmen og røres helt sammen. Stil på køl indtil konsistensen er lidt fast.

Ganache med lime
200 g hvid chokolade
70 ml piskefløde
30 ml limesaft
skal fra 1 mellemstor øko lime

Smelt hvid chokolade over vandbad. Varm piskefløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig og bliver blank. Rør til sidst limesaft og fintrevet skal i og stil på køl indtil konsistensen er lidt fast.

Ganache med hindbær
200 g hvid chokolade
70 ml piskefløde
50 ml hindbærsirup

Smelt hvid chokolade over vandbad. Varm piskefløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig og bliver blank. Rør til sidst hindbærsirup i og stil på køl indtil konsistensen er lidt fast.