søndag den 30. maj 2021

Flødeboller med lakrids, knas og marcipan



Flødeboller støbt en en fin "plisseret" form, der hedder Melo Cake Plissé (fra Chocolate World, nr. 1971). Inden chokoladen støbes er formen stænket med farvet kakaosmør i farverne guld og rødguld.

Bunde
75 g ren marcipan
Cara Crakine (kan undværes)

Rul marcipanen ud til 2 mm og udstik 10 bunde a 3,5 cm. Bag bundene ved 180 C i 6 min. Køl af og sæt en dut på af Cara Carkine. Stil til side.

Chokoladeskaller
150 g mørk chokolade
150 g mælkechokolade
30 g kakaosmør

Farv formen med kakaosmør i ønsket farver.
Smelt forsigtigt chokoladen sammen med kakaosmør til temperaturen er 48 C, og "køl" chokoladen ned med mere mørk chokolade til du når 30 grader. Støb chokoladen i den forberedte form. Stil på køl mens skummet tilberedes.

Lakridsskum
100 g sukker
38 ml vand
1,5 past æggehvide
0,5 tsk. lakridsgranulat (fint)
1,25 tsk. lakridspulver
Lidt eddike eller citron (til røreskålen)

Tør skål og piskeris af med eddike eller citron. Varm sukker og vand op til ca. 118 C. Pisk hviden, så den er pisket til blødt skum inden den varme sukkerlage tilsættes ned langs skålens side under piskning. Pas på med ikke at stænke på dig selv!
Lad skummet piske i ca. 5-8 min og tilsæt så lakrids. Rør til det er indarbejdet.

Fyld skum i chokoladeskallerne til lige over halvvejs. Læg en bund med karamelknas på og pres forsigtigt. Skrab overfladen. Luk flødebollerne med tempereret chokokolade, max. 32 C. Stil flødebollerne på køl i en times tid.

Flødebollerne kan holde sig 2 dage på køl.