lørdag den 8. maj 2021

Mors chokolader


Disse chokolader er alle med forskellige lilla nuancer, som er en af min mors yndlingsfarver. Der er i alt kun brugt 3 farver, nemlig gul-guld/mørk lilla og perlemorslilla (alle fra Roxy & Rich).
De er støbt af mørk, Gold og Ruby chokolade fra Callebaut.


Ruby chokolade med hindbærfyld (form Chocolateworld 1926):



Gold chokolade med Cara Crakine fra Callebaut (form Chocolateworld 1673):


Mørk chokolade med passionsfrugt (form Chocolateworld 1903):


Mørk chokolade med Pralin Feuilletine (form Chocolateworld 1217):


Mørk chokolade med mint (form Pavoni Bachour):


Opskrifter

Ganache med hindbær
Opskrift til 21 stænger
130 g frosne hindbær
1 tsk citronsaft
200 g hvid chokolade
15 g blødt smør

Smelt chokoladen i microovnen. Kog bær og citronsaft op og lad det simre et par minutter. Hæld over chokoladen og rør til det samler sig. Tilsæt til sidst det bløde smør. Lad det stå til det har en temperatur på 30 C. Fordel i skallerne. Lad ganachen stå i et par timer til det har sat sig.

Mint fyld (pebermynte)
60 g flormelis
1 spsk. past. æggehvide
1/2 hættefuld pebermynteessens (Dr. Oetker)

Rør flormelis og æggehvide godt sammen. Tilsæt evt. mere til du opnår en passende konsistens. Rør tilsidst pebermynteessens i og smag dig frem. 

Passionsfrugtganache
100 g hvid chokolade
25 ml piskefløde
25 ml passionsfrugtsaft eller pure
10 g glukosesirup

Smelt chokoladen og kog fløde og saft op med glukosesirup. Hæld over chokoladen og rør til det samler sig. Lad det køle til 30 C og fordel i skallerne. Lad skallerne stå ved stueteperatur et par timer inden der lukkes.