En frisk kage, der blev serveret til min fødselsdag. Kagen skal tilberedes i god tid, da den skal fryses.
Ovenpå kagen er et lag gelé - dette giver et fint udtryk, men kan sagtens undværes.
Kagebund
100 g smør
100 g hvid chokolade (af en god kvalitet)
2 æg, M/L
60 g lyst rørsukker
80 g hvedemel (sigtet)
et nip fint salt
Bageform 20 cm
Silikoneform 20 cm
Indstil ovnen på 180C, varmluft. Smør en bageform str. 20 cm og læg et stykke bagepapir i bunden.
I en lille kasserolle smeltes smør og hvid chokolade over lavt blus mens der røres rundet et par gange. Pisk æg med sukker til det bliver lyst og skummende. Hæld smør/chokolade i af 2 omgange, vend det roligt i. Sigt mel og salt i blandingen og vend det hele stille sammen til en ensartet masse.
Bag midt i ovnen i 22 minutter. Køl helt af i bageformen og udstik en cirkel på 16 cm. Læg kageplast om kagebunde.
Stikkelsbærmos
1/2 blad husblas
150 g stikkelsbær
2 spsk rørsukker
Saft og skal fra 1/2 stor citron (usprøjtet)
1,5 tsk. vaniljepasta (f.eks. fra Dr. Oetker)
Fjern stilk og kvist fra stikkelsbærrene. Skær dem i halve og kog sammen med sukker, citronsaft og citronskal samt vaniljepasta. Når bærrene er blive bløde, moses de med en dejskraber og lad mosen køle lidt af. Rør husblas i. Smør mosen på kagebunden og stil i fryser et par timer.
Stikkelsbærmousse
5 blade husblas (læg i koldt vand)
400 g stikkelsbær (røde eller grønne, her er det halvt af hver)
2 tsk vaniljepasta (f.eks. fra Dr. Oetker)
4 spsk sukker
Skal og saft af 1 1/2 usprøjtet citron
3 spsk vand
4 dl piskefløde
Kageplast (sættes langs kanten af silikoneformen)
Fjern stilk og kvist fra stikkelsbærrene. Skær dem i halve og kog sammen med sukker, citronsaft og citronskal og vaniljepasta. Kog massen i ca. 15 minutter og si massen, så du får saft og bær hver for sig.
Rør husblas, vredet fri for vand, ud i bærsaften og lad det køle til lillefingervarmt.
Pisk fløden til bløde toppe og vend skum og saft sammen af flere omgange.
Tag den frosne kagebund ud af fryser. Placer den i midten af silikoneformen med stikkelbærmos opad og med kageplast på indersiden af formen. Fordel moussen først langs siderne, så ud over kagen. Stil kagen i fryseren mindst 4 timer, gerne natten over.
3 blade husblas
1,5 dl. ufortyndet hyldeblomstsaft
200 g marcipan
75 g flormelis
60 g glukosesirup