Oreo macarons
ca. 24-24 stk., afhængig af størrelsen
100 g past æggehvider
100 g sukker
100 g mandelmel
100 g flormelis
30 g Oreo kiks, blendetfint (delt i hhv. 20 g og 10 g)
Tør røreskål, piskeris og andet du vil benytte af med eddike. Klargør 2 bageplader med bagepapir. Gør en sprøjtepose med rund tyl klar også. Blend Oreo (incl. cremen).
Bland flormelis med mandelmel og sigt det ned i en skål.
Bland æggehvider og sukker i en skål, der tåler varme. Over simrende vand røres i blandingen til sukker er opløst. Det tager ca. 3-4 minutter. Hæld blandingen i en røremaskine og pisk først ved lav hasigtighed 1 minut, så mellem hastighed 2 minutter og til sidst halv-høj hastighed til der danner sig spidse toppe, når du dypper piskeriset ned og tager det op og holder det oprejst.
Hæld mandelmel/flormelis og de 20 g Oreoi skålen og vend det hele sammen med stille bevægelser. Når blandingen falder fra en dejskraber mens du kan danne flere 8-taller i træk uden dejen "knækker/brydes", så er blandingen klar.
Sæt passende dutter på bagepladen, bank bagepladen ned i bordet et par gange så eventuelle luftbobler forsvinder, drys let med de 10 g Oreokrummer og stil pladerne med macarons til tørre i et tørt lokale i 30-45 min (til du kan røre ved dem uden at få dej på fingeren).
Bages ved præcis 162 grader i 17-18 minutter. Bag en plade ad gangen. Lad dem stå på den varme bageplade mens de køler af på køkkenbordet. Saml dem 2 og 2, der passer sammen i størrelse.
Fyld til macarons
til ca. 44-48 færdige macarons
130 g gold chokolade
80 ml piskefløde
Et lille drys groft salt
30 g blendet Oreokiks (uden cremen)
25 g små chokolade dråber (kan undlades)
Smelt chokoladen og tilsæt næsten kogende piskefløde. Rør sammen til en ganache. Tilsæt salt og de blendet Oreokiks. Lad det afkøle og fyld i macarons. Drys inden sammenlægning med chokoladedråber.
Jordbær macarons
Samme fremgangsmåde som ved Oreo, dog uden Oreo. Tilsæt lidt rødt pulverfarve i dejen, når den vendes sammen.
Ganache med jordbær puré
130 g frosne jordbær
50 g sukker
2 spsk cironsaft
1/2 tsk vaniljepasta
1 spsk Maizena
1 spsk koldt vand
Lad jordbær simre med sukker, citronsaft og vaniljepasta i 6-8 minutter. Mos bærrene let i gryden.
Rør Maizena med koldt vand og tilsæt. Kog kort op og lad det passere gennem en si, mens du moser bærrene for at få mest mulig saft ud. Bland begge dele sammen igen. Du kan også vælge at tage de moste bær fra, hvis du ikke ønsker kerne i din puré.
100 g mørk chokolade
100 g piskefløde
Smelt chokoladen. Kog piskefløde til lige under kogepunktet og rør 1/3 i chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig inden resten af fløden tilsættes. Bland det hele og køl af til ganachen har en konsistens som kan holde facon når den sprøjtes på en macaron.
På den ene halvdel (det ene låg) sprøjtes en ring af chokoladeganache. Fyld hullet i midten med jordbær puré. Saml med den anden halvdel og stil på køl. Lad dem stå 1-2 døgn før de serveres.
Macaronsopskriften er fra Tacosandpies
Ganache er mine opskrifter.