onsdag den 30. marts 2022

Blomstrende cuber


Mørke og guldfarvet cuber.
Guldfarvet med karamel, hindbær og knas, og mørke cuber med chokolade/hasselnøddeganache med karameliseret mandelkrokant.

Hindbærganache
120 g frosne hindbær
1 spsk citron eller limesaft
15 g stuetemp. smør
200 g hvid chokolade

Smelt chokoladen i mikroovnen. Varm hindbær og citronsaft op til kogepunktet og lad det småsimre et par minutter. Mos bærrene let i gryden.
Smelt husblas i bærrene og hæld over chokoladen. Lad det stå et øjeblik. Rør rundt i midten til ganachen samler sig. Rør til sidst smør i. Afkøl til 30 grader.

Mørk ganache med hasselnøddecreme
100 g mørk chokolade
40 g hasselnøddecreme (eller Nutella)
70 g piskefløde
Ca. 4 spsk. mandelkrokant

Smelt chokolade og hasselnøddecreme let i microovnen. Varm fløde op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad det stå et øjeblik. Rør i midten af skålen til ganachen samler sig.
Rør mandelkrokant ud i ganachen når den er 30 grader. Fordel i skallerne.