Festligt chokolade til nytåret 2023/24.
De mørke chokoladeflasker indeholder Baileys ganache. Formen er først drysset med bladguld og herefter stænket med guldfarvet kakaosmør.
Stjernerne er Goldchokolade med fyld af passionsfrugtganache. Formene har fået lidt sølvsplash og sølvglimmer.
Månerne er mælkechokolade med fyld af Toms Guldklumper. Farverne er sølvsplash og guldglimmer.
Mørk chokolade med Baileys
100 g lys chokolade
4 spsk. piskefløde
3 spsk. Baileys Chocolat
Smelt chokolade og fløde over vandbad. Rør til sidst Baileys i, dog kun 1 spsk. ad gangen. Lad ganachen køle til max 30 grader. Fyld i og lad ganachen sætte sig før skallerne lukkes.
Gold chokolade med passionsfrugt
100 g hvid chokolade
100 g hvid chokolade
25 ml. piskefløde
25 ml passionsfrugt (frossen pure)
25 ml passionsfrugt (frossen pure)
10 g glukosesirup
Evt. transfersheet
Hak chokoladen fint. Bring fløde, passionsfrugt og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå et øjeblik. Saml ganachen ved at røre i midten til massen bliver blank. Rør så i større cirkler til alt er samlet. Køl af til højst 30 grader og fyld skallerne. Luk med chokoladen fra skallerne. Brug eventuelt transfersheet til bunden. Opbevares køligt.
Lys chokolde med Toms Guldklumper
20 guldklumper
20 ml piskefløde
20 guldklumper
20 ml piskefløde
Smelt guldklumper og fløde i en lille kasserole over helt svag varme. Lad det køle til max 30 grader. Fyld i og lad karamellem sætte sig før skallerne lukkes.