søndag den 19. maj 2024

Mandel croissant tærter


Inspireret af den skønne mandelcroissant...

Mandel croissant tærter
ca. 20 stk
330 g hvedemel
130 g flormelis
et nip salt
150 g koldt smør i små tern
1 æg, str. M
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljepasta

Mel, flormelis og salt røres i en foodprocessor. Bland det stødvist, så det bliver blandet. Tilsæt smør i små tern og rør til det bliver krummet. Tilsæt æg og vanilje og bland til det lige akkurat bliver til dej. 
Pak dejen godt ind i en frysepose og læg på køl i en time

Rul dejen ud til ca. 3 mm og udstik cirkler der passer til din form. Her er det en muffinform, der er penslet med smeltet smør. Sørg for at holde dejen så kold som muligt under udruldning, så er den nemmere at arbejde med og beholder sin sprøde konsistens efter bagning.
Pres forsigtigt cirklerne ned i hullerne og prik lufthuller 3-4 gange med gaffel i bunden af hver tærte.
Opbevar tærterne køligt mens frangipane fyldet tilberedes.

Frangipane fyld
Mandelcreme
80 g blødt smør
80 g sukker
1/2 vanilje ekstrakt
1/2 mandel ekstrakt
et nip salt
1 lille æg
100 g mandelmel
Mandelflager

Rør smør med sukker og vanilje og mandel ekstrakt sammen med en træske. Tilsæt æg.
Tilsæt til sidst salt og mandelmel.
Fordel i de kolde tærteforme og bag til kanten er gylden, det er ca. 20-25 min. Vend formen undervejs, fir ens bruning af kanterne.

Lad tærterne køle lidt af i formen og køle til helt af på en bagerist. Drys med flormelis.


Opskriften er set på nettet.