lørdag den 22. juni 2024

Jumbo hindbærmuffins


Store, bløde og friske hindbærmuffins. Lige til at putte i picnickurven🌸🌸🌸  De er kæmpe store, men man kan også bage almindelig størrelse muffins ved at dele dejen i mindre.
Dejen skal hæve både ved stuetemperatur og i køleskab (mindst 12 timer), så start i god tid.


Briochedej
475 g hvedemel
2,6 dl sødmælk
1 æg, str. L
1 æggeblomme
50 g sukker
1 tsk. kardemomme
9 g fint salt
6 g tørgær
90 g meget koldt smør i tern

Bland de tørre ingredienser sammen i en røremaskine. Tilsæt mælk og æg. Når dejen har samlet sig tilsættes smør og der røres/æltes i maskinen i 10-12 minutter. Dejens skal kunne strækkes uden at der går hul.
Lad dejen hæve 30 minutter ved stuetemperatur, herefter stilles den i køleskab natten over, med skålen dækket med husholdningsfilm.

Hindbærfyld
1 citron
90 g blødt smør
80 g sukker
25 g frysetørret hindbær, blendet helt fint. Si evt kerner fra.

Desuden
1 muffinform til gigant muffins (Wilton)  str. Ø 8 cm (og 8 cm dyb)
1 æg til pensling
2 ark bagepapir
Evt. siruppensling (1 spsk sukker, 1 spsk vand koges sammen til sukker er opløst)

Riv skallen fra citronen. Bland med sukker og tilsæt smør og hindbær. Bland det sammen med en dejskraber.

Rul dejen ud til 40x40 cm (brug evt. lidt mel). Fordel hindbærfyld på hele fladen og fold så dejen sammen ved først at lægge den ene side 2/3 over midten, og så den anden halvdel over første fold, så dejen får 3 lag.
Del så dejen i 6 lige store stykker. Hvert stykke deles i 4 strimler (skær kun en del ad gangen).
Strimlerne flettes sammen og enderne bukkes ind under. Læg bollen i en vel smurt muffinform eller med papirsmuffinsforme. Formen her er meget stor, så jeg delte 1 stykke bagepapir i 4 lige store dele og foldede ned i muffinformen. Papiret skal helst når op over kanten.
Lad de 6 store muffins hæve ved stuetemperatur i 30 minutter eller til de tydeligt har hævet. 
Pensl med sammenpisket æg.



Bag midt i 175 C varm ovn i 25-30 minutter. Test med en kødnål om der hænger dej ved. Hold øje med overfladen undervejs. 
Muffinsene pensles evt. med sirup så snart de kommer ud. Det giver en fin glans.



Opskriften er set hos @Cookim_mama