Tilbered kagen dagen før den skal serveres.
Bunden
155 g smeltet smør
230 g hvedemel
120 g sukker
1,5 spsk. vaniljesukker
et nip fint salt
Fyld
150 g hindbærmarmelade
150 g mini skumfiduser
Overtræk og pynt
200 g mørk chokolade
2 tsk smagsneutral olie
frysetørret hindbær og evt. krymmel
Form
35x11 cm
Smelt smør og brug lidt af det til at smøre bageformen. Læg et stykke bagepapir i bunden. Resten afkøles let.
Bland mel, sukker, vanilje og salt i en skål. Tilsæt smør og rør sammen med en ske. Fordel dejen ud i bageformen, og pres den på plads. Stil på køl i 30-40 minutter.
Indstil ovnen på 180 C og bage den kolde kage i 20-30 min - til let gylden. Afkøl let.
Indstil ovnen på 235C.
Fordel marmeladen over bunden. Fordel skumfiduser ovenpå. Sørg for at de ligger tæt og resten kan fordeles oven på. Bag nu tærten i ca. 3-5 minutter - hold øje. Når skumfiduserne er puffet op og let gyldne, tages kagen ud. Lad en afkøle let.
Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt olien og rør sammen. Fordel over skumfiduserne og lad det størkne lidt. Drys med frysetørret hindbær og evt. krymmel.
Stil nu kagen på køl natten over. Serveres ved stuetemperatur.