lørdag den 27. december 2025

Julechokolader 2025


Rudolf - Knasende saltkaramel creme

Nisse - Gold chokolade med fyld af lys chokoladeganache

Grankogle med guld og sølv pletter - mørk chokolade med Pralin Feuilletine-knas

Grankogle med grønt - lys chokolade med Dubai

Rød top - mørk chokolade med kirsebær

Vindmølle - crispy citron creme

Sort top med guld snirkel  - mørk chokolade med nougatknas (sesam praline)

Top med orange og gyldent - mørk chokolade med Biscoff Crunchy creme

Rød "Julestjerne" - mørk chokolade med Skildpadde ganache

Iskrystal hjerte - lys chokolade med kokosganache

Blå himmeltop - mørk chokolade med mintganache

Grøn top - Dubai

Cremefarvet top med grønt - Bueno creme

Hjerter med guld og røde pletter - lys chokolade med Snickers Butterscotch

Chokoladebarer med nødder og frugt


Et par opskrifter

Skildpadde
120 g Toms Skildpadder
30 g mørk chokolade
50 g piskefløde
Evt et par dråber romessens

Varm fløde, skildpadder og chokolade langsom op over svagt blus. Rør hele tiden. Når chokoladen er næsten smeltet, tages kasserollen af og der røres til ganachen er helt samlet og blank. Lad det køle til 31C. Fyld i skallerne.

Kokos
3 Yankibar kokos
30 g lys chokolade
30 g piskefløde

Smelt begge dele i en lille gryde under konstant omrøring. Når barrene er godt smeltet tages gryden af varmen og der røres til alt er helt blandet. Køl af til 31C. Fordel i skallerne.