torsdag den 8. september 2011
Chokolade cupcakes
Denne opskrift på cupcakes hører til en af mine yndlings opskrifter. Jeg har fundet den hos Annettes Kager. Hun laver skønne cupcakes og har også en shop med diverse ting til cupcakes.
Chokolade cupcakes
12 stk
50 g kakaopulver
240 ml kogende vand
175 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
113 g usaltet smør (stue temp.)
200 g sukker
2 store æg (stue temp.)
2 tsk vanilje (essens)
1. Kogende vand og kakaopulver røres godt og sættes til afkøling.
2. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål for sig.
3. Smør og sukker piskes let og luftigt i en anden skål. Æggene piskes i et af gangen. Tilsæt vaniljen. Tilsæt melblanding, pisk kun blandingen til det lige er blandet. Tilsæt kakao blandingen og rør indtil blandingen er glat.
Bages ved 190 grader (ikke varmluft) i 16-20 min, du kan teste med en tandstik undervejs hvis du er i tvivl. Fyld formene op til ca. 1 cm fra kanten.
Portionen giver 35-38 mini cupcakes. De skal bages ca. 15 min.
NB! Jeg har flere gange oplevet, at de færdige kager "slipper/løsner" sig fra formen, når de er blevet kolde. Tag højde for dette, så du evt. har ekstra cupcake-forme, hvis de skal serveres for gæster.