onsdag den 25. september 2013
Muffins med Chiafrø, æble og banan
Disse forholdsvis sunde muffins er bare så skønne. Nybagte er overfladen sprød og lækker, dagen efter er de blevet mere bløde, men stadig lidt crunchy indeni pga. de skønne frø.
12-16 stk. muffins
130 g fuldkorns hvedemel
170 g hvedemel
100 g sukker
4 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker med top
3 spsk. hørfrø
2 spsk. Chiafrø
1,25 dl. olie (ikke olivenolie)
2 æg
2,5 dl. minimælk
1 æble i tern
1 stor banan
2 tsk. kanel
Tænd ovnen på 180 grader. Fyld en muffinsbageform med 12 papirsforme.
Skær æblet ud i tern og vend stykkerne rundt i kanel. Mos bananen med en gaffel i en anden skål.
Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje, hørfrø og Chiafrø sammen.
Rør æg, olie og mælk sammen med en gaffel.
Hæld æggeblandingen op til de tørre ingredienser og rør det sammen med en ske.
Vend æblestykker og banan i og fordel dejen i 12-16 forme. Der skal være ca. 1 cm til kanten af formen.
Bag muffinsene midt i ovnen i 25-30 min. Tjek med en tandstikker om der hænger dej fast.
Nyd dem lune, kolde, til morgenmad, frokost eller til eftermiddagskaffen :)