![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiklGobp0EJrn1O7KIbTGnu_zQS6zRNZ8XOYFioyXouXgW5KYq1ggQ30K86v2_sq5ERHEe6tn0LwRV_2gCQz3ue_JlinkgEHccEu9VOQoDfPZkHrrE04d9wdw9LfCVP2zM29A1Yc7-kqy0/s320/Blog+f%C3%B8rste.jpg)
Disse cupcakes har en konsistens, der minder lidt om konfektkage fordi der er smeltet chokolade i opskriften. Men de er på ingen måde tunge. De er lette og luftige og smager bare dejligt. Her er pyntet med Nutellacreme og søde små vintage stamps - homemade of course (se her hvordan) :)
Chokoladecupcakes
14 stk alm. størrelse, bagt i en metalform
3 æg
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g smeltet smør
1 dl. skyr (eller andet surmælksprodukt)
½ spsk espresso pulverkaffe
175 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
4 spsk ren kakao
1 nip salt
100 g smeltet chokolade - jeg brugte chokolade med karamelsmag
Tænd ovnen på 175 grader.
Fyld muffin-metalformen med papirsforme, så den er klar.
Smelt chokoladen, men stil den ikke koldt. Den skal være stadig være flydende.
Bland mel, bagepulver, kakao, salt og kaffepulver i en skål og stil til side.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker ca. 5-6 min.
Tilsæt smeltet smør og skyr.
Vend melblandingen i dejen og tilsæt den flydende chokolade. Rør sammen stille og roligt.
Fyld kun formene ½ op og bag kagerne midt i den varme ovn i ca. 13-15 min. Tag dem straks ud af metalformen og lade dem køle af på en rist.
Pynt dem med din yndlinsfrosting f.eks. Nutellacreme.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtjkX019hRbM4zug-Ssl3Mp4l3ALVbStSkm4b9UDvkmgxsaGyx7OHNhaUGHi1ExXNK26RS37xrWOEuvubr7pyfULFkhmy6yVcEMA7PjoTAajQjF1zjL4leET5MwlxL6wD_82OqKSRs6NY/s320/blog+andet.jpg)
Min kolleger fik disse serveret til torsdagskaffen:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeiz8S48BSwjxsYBcVnnA0fOfpRbEuZiB79SNucmcAdkfqwcXAkFkmvGruUqmDmDG4DxOlRGuXSEBcmvOXG21Q1e1LEK23jymceYJF7ZKxOr4-n-C5NRKKj43D4cvo36ZeMdb72Eo02KI/s320/blog+alle.jpg)