lørdag den 31. januar 2015

Chokoladecupcakes med stamps



Disse cupcakes har en konsistens, der minder lidt om konfektkage fordi der er smeltet chokolade i opskriften. Men de er på ingen måde tunge. De er lette og luftige og smager bare dejligt. Her er pyntet med Nutellacreme og søde små vintage stamps - homemade of course (se her hvordan) :)

Chokoladecupcakes
14 stk alm. størrelse, bagt i en metalform

3 æg
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g smeltet smør
1 dl. skyr (eller andet surmælksprodukt)
½ spsk espresso pulverkaffe
175 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
4 spsk ren kakao
1 nip salt
100 g smeltet chokolade - jeg brugte chokolade med karamelsmag

Tænd ovnen på 175 grader.
Fyld muffin-metalformen med papirsforme, så den er klar.
Smelt chokoladen, men stil den ikke koldt. Den skal være stadig være flydende.
Bland mel, bagepulver, kakao, salt og kaffepulver i en skål og stil til side.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker ca. 5-6 min.
Tilsæt smeltet smør og skyr.
Vend melblandingen i dejen og tilsæt den flydende chokolade. Rør sammen stille og roligt.

Fyld kun formene ½ op og bag kagerne midt i den varme ovn i ca. 13-15 min. Tag dem straks ud af metalformen og lade dem køle af på en rist.

Pynt dem med din yndlinsfrosting f.eks. Nutellacreme.



Min kolleger fik disse serveret til torsdagskaffen: