onsdag den 30. august 2017

Pynt selv bryllupskage :)



To søde mennesker skulle giftes og jeg har kendt gommen gennem flere år, så selvfølgelig ville jeg hjælpe med en kage.

Jeg kunne desværre ikke gøre kagen helt færdig, for saften fra de friske bær ville - trods aftørring - smitte af på den smukke hvide kage. Så parret fik alt med incl. en lille potte citronmelisseblade og kagen blev pyntet senere.



Kagen bestod af en skøn chokoladekage, der blev fyldt med hindbærmousse og hvid chokoladecreme. Frisk hindbærmousse er en god makker til den søde hvide chokoladecreme.
Kagerne blev først smurt tyndt op med en klassisk vaniljesmørcreme og herefter med Whipped Icing Mix i et rustikt mønster.

Kagerne målte hhv. 25 og 30 cm og de var hver 10 cm høje.

Stort tillykke - og de bedste ønsker for fremtiden.

Opskrifter
Chokoladekage (uden nødder)
Hindbærmousse
Hvid chokoladecreme (se herunder)
Klassisk smørcreme

Hvid chokoladecreme
1 tykt lag, 20 cm kage
300 g hvid chokolade (gerne Callebaut)
5 dl. piskefløde
3 husblas

Smelt chokoladen i microovn. Stop når der mangler at smelte ca. 1/3 af chokoladen, det vil smelte selv mens du varmer fløden.
Varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde i chokoladen af 3 omgange. Rør godt rundt mellem hver tilsætning. Tilsæt til sidst de 3 blade husblas, der er krammet fri for vand.
Læg husholdningsfilm over cremen helt ned på overfladen så der ikke dannes kondens.
Køl cremen i mindst 6 timer. Pisk den forsigtigt op til en god cremet konsistens, der ikke løber/flyder ud. Pas på ikke at overpiske cremen.
Opskriften er fundet hos den dygtige Annettes Kager.