mandag den 24. september 2018
Cookies med kanel og hvid chokolade
Skønne småkager med en dejlig smag af kanel. De er sprøde udenpå og seje inden i.
NB Det er en meget stor mængde sukker og jeg vil mene, at man sagtens kan nøjes med 200 g, men jeg fulgte opskriften.
Cookies
ca. 25 stk. str. Ø6 cm
225 g blødt smør
300 g sukker
2 æg, stuetemperatur
1 spsk. vaniljeekstrakt
330 g almindeligt mel
1,5 tsk. cream of tartar
1 tsk. natron
0,5 tsk. bagepulver
200 g hvide chokoladechips/hakket hvid chokolade
Pynt
4 spsk. sukker
3 tsk. kanel
Bland smør og sukker i en røreskål og rør til det er godt cremet sammen.
Tilsæt æg og vaniljeekstrakt og rør igen.
Bland mel, cream of tartar, natron og bagepulver..
Tilsæt melblandingen til smørblandingen, rør til godt blandet. Tilsæt chokoladen.
Tril kugler på størrelse med 1/2 stort æg og læg på en bageplade. Stil i køleskab ca. 30 min.
Indstil ovnen på 190 grader.
Bland sukker og kanel og tril dejkuglerne heri. Fordel på en bageplade med bagepapir. Sørg for plads til at de kan flyde ud.
Bag i ca. 8-10 minutter - til de er lysebrune i kanten. Tag bagepladen ud og lad dem hvile på den varme bageplade i et par minutter inden de overføres til en bagerist.
Opbevares i en tætsluttende æske.
Originalopskriften er fra momsontimeout.