mandag den 24. december 2018
Guld kranse med appelsinganache
Skallerne
til 11 stykker
150 g mørk chokolade
Guldstøv (f.eks. fra Odense Marcipan)
Pensl formen med guld. Drys overskydende ud.
Temperer chokoladen og fyld formen. Bank den let i bordet, så luftbobler forsvinder. Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade falde ned på et stykke bagepapir.
Skrab kanterne og stil formen i køleskabet.
Fyld
til 30-35 stykker
200 g hvid chokolade
Skallen fra 2 mellemstore appelsiner
Saften fra 1/2 -1 appelsin, siet
15 g stuetemp. smør
Smelt chokoladen over vandbad og rør smøret i, når temperaturen er faldet lidt. Rør fintrevet appelsinskal i og tilsæt saften. Rør til det hele kommer sammen til en blank ganache.
Fyld skallerne med ganachen. Fyld kun 3/4 op. Lun den overskydende chokolade og luk hullerne. Skrab overfladen ren. Stil formen i køleskabet i mindst en time.