mandag den 24. december 2018
Sidste øjebliks småkager
Smagen af appelsin og mørk chokolade, det er bare skønt.
Her er det de altid gode vaniljesmåkager, der er blevet tilsat appelsinsmag og dyppet i mørk chokolade.
Appelsin med chokolade småkager
ca. 40 stk
100 g smør, i små tern
100 g flormelis
1/2 æg
1-1,5 tsk appelsinpasta
0,5 tsk. vaniljeessens (eller 1 tsk. vaniljesukker)
200 g hvedemel
150 g mørk tempereret chokolade
Krymmel
Rør sukker og smør sammen til det bliver godt cremet. Tilsæt det halve æg, appelsinpasta og vaniljeessens. Tilsæt så melet lidt af gangen. Saml til sidst dejen med hænderne og læg i en plastpose, og på køl i a. 1 time.
Rul ud til ca. 4 mm og udstik figurer. Bages ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Afkøles og dyppes i mørk chokolade.