fredag den 22. februar 2019

Passionsfrugt kagebunde



Sikke en eksotisk duft - både under tilberedelsen af dejen og under bagningen ...

Kagebunde
3 kagebunde a 16 cm, ca 3 cm høje
250 g stuetemp. smør
200 g sukker
4 æg
300 g mel
1,5 tsk bagepulver
1 dl Passionsfrugt purémix (jeg brugte Monin Purémix Passion)
OBS: Passionsfrugt purémix'en kan skiftes ud med ananasjuice



Indstil ovnen på 180 C.
Rør smør og sukker sammen til det bliver let og luftigt. Det tager ca. 5 minutter på en maskine. Tilsæt æggene et ad gangen. Det kan se ud som om dejen skiller, men det har ingen betydning. Tilsæt sigtet mel og bagepulver skiftevis med Passionsfrugt purémix.
Vend det hele godt sammen til dejen er glat og ensartet.
Fordel dejen i 3 smurte bageforme med bagepapir i bunden og mel drysset op langs kanten. Drys overskydende mel ud inden du hælder dejen i.

Bages i ca. 30-35 minutter (test om der hænger dej ved på en tandstik eller kniv, når du stikker den ned i kagen). Ellers bag et par minutter mere.
Tag kagebundene ud af ovnen og lad dem køle af i formene i ca. 10 minutter. Derefter vendes de ud på en bagerist og køler helt af.
Bruges som de er eller del hver bund i 2 bunde. Kan fryses.

Bundene kan f.eks. lægges sammen med denne kokosmousse:

Kokosmousse
2 blade husblas
3 æggehvider
85 g sukker/flormelis
½ tsk vaniljesukker
1 dl piskefløde
60 g kokosmel

Husblas lægges i blød. Æggehviderne piskes helt stive. Pisk så sukker i lidt af gangen. Stil til side.
Pisk fløden til flødeskum. Rør æggehvideskum, vaniljesukker og kokosmel i flødeskummet.
Smelt husblas over vandbad og rør det i moussen.
Lad det stivne på køl et par timer. Fordel mellem kagebundene.