fredag den 12. april 2019

Black Magic med chokolademousse



Endnu en gang blev det til Black Magic kagen - nu til juniors arbejdsplads.
Tilbered kagen 3 dage før (læs opskrift) for at få det bedste resultat. Kagen serveres kold.

Black Magic
ca. 25-30 personer (serveret lige efter frokost)
9,5 dl hvedemel
10 dl sukker
4 dl kakao
4 tsk natron
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
4 æg
5 dl færdigbrygget kaffe, let afkølet
5 dl mælk
2 dl rapsolie

Chokolade-mousse
10 dl. piskefløde
4 dl. sukker
2 dl. kakao
2 tsk. vaniljesukker

Indstil ovnen på 175 C (ikke varmluft).
Smør en form 28x38 cm med fedtstof og læg bagepapir i bunden. Drys med kakao langs kanterne og bank overskydende kakao ud af formen.

I en stor røreskål blandes de tørre ingredienser grundigt sammen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Brug piskeris og rør dejen på lavest mulig hastighed i ca. 2 min. - dejen vil være meget tynd. Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen i ca. 40-50 minutter. Test med en tandstik om den er færdig. Lad kagen blive i formen i 20-30 min, og vend den så forsigtigt ud på en bagerist til afkøling.
Pak den kolde kage ind i husholdningsfilm og stil på køl i 1-2 dage.

Chokolademousse
Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, sigtet kakao og vanilje. Pisk det sammen til en mousse.
Fordel moussen ud over kagen og stil igen på køl til dagen efter.

Drys evt. med små chokoladekugler i forskellige størrelser.