tirsdag den 24. december 2019
Vaniljekranse
Det har hidtil været en kamp at få dejen til bare nogenlunde at holde formen efter bagning, men med lidt hjælp fra Mette Blomsterberg og en lille ændring i opskriften - så gik det.
Der er bare en lille julemus, der spiser hullerne mens de er i ovnen...
jeg har dog hørt, at hvis man bruger en stjernetylle nr. 8-10 mm (og ikke 12 mm som jeg gjorde) og laver hullet lidt større, så vil der også være hul efter bagning. Det må prøves næste gang - næste år.
Vaniljekranse
ca. 30 stk.
200 g stuetemp. smør
1/2 stang vanilje
1 tsk. vaniljesukker
180 g sukker
1 stort æg
250 g hvedemel
75 g mandelmel
Klargør 2 bageplader med bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader.
Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og mos dem sammen med lidt sukker for at fordele kornene bedre.
Rør sukker, vaniljesukker og smør sammen i en skål. Tilsæt ægget og herefter mel og mandelme. Når dejen er samlet og ensartet, kommes halvdelen af dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl på maks 10 cm sprøjtes ud i ringe på bagepapiret på bagepladen. Lad der være god plads mellem kagerne, da de flyder ud under bagning.
Brug resten af dejen til den anden bageplade.
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 11. minutter. Hold øje de sidste par minutter, så de ikke bliver for mørke.
Lad dem køle af først et par minutter på pladen, så på en bagerist.
Opbevares i en helt lufttæt dåse.