Småkagedej
200 g smør i små tern
200 g flormelis (alm. sukker kan også bruges)
1 stort æg
400 g mel (evt 50 g af det som cacao)
1 stor spk vaniljesukker eller kornene fra 1 vaniljestang
Halve mandler
Rødt syltetøj uden kerner
Kakaopulver
Rør smør, vaniljesukker og flormelis godt sammen. Tilsæt letpisket æg. Rør det hele sammen og tilsæt sigtet mel lidt af gangen.
Saml dejen helt kort med hænderne. Lad dejen hvile indpakket i en plastpose i ca. 1½ time køligt, men ikke i køleskab. Form aflange fingre, gerne tynde da de hæver. Form en lille fortykkelse som kno. Pres i den ene ende lidt flad, pensl lidt syltetøj og sæt en halv negl på. Lav riller ved knoen og lige under neglen og pensl med en anelse kakaopulver. Bag ved ca. 175-200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.
søndag den 1. november 2020
Creepy fingers
En gaveindpakning til min nevøs fødselsdagsgave - desværre er han nu ved at blive så gammel, at jeg nok må stoppe de barnlige indpakninger og kager. Men i år spottede jeg lige en sidste chance.