tirsdag den 31. oktober 2023

Happy Horror Halloween


Halloween - en herlig måde at være "gyselig" på 😀


Det er en chokoladekage, hvor dejens farves sort og rød. Jeg valgte at dele kagen i 2 bunde og i midten kom der kakaocreme og hindbær/havtornmousse samt hjemmelavet hvide fyldte chokolader.
Hele kagen blev smurt ind i den lækre kakaocreme og pyntet med mere fyldt chokolade. Hegnet er Orange Stænger fra Toms Chokolade.

Inde i kagen var der også kranier og knogler:


Sådan så kagen ud, da den var delt i 2 bunde:

Chokoladekage

290 g hvedemel
2,5 tsk. bagepulver
0,4 tsk. natron
et nip salt
115 g smør, stuetempereret
1 dl rapsolie
310 g sukker
1 spsk vaniljesukker
4 store æg
2,4 dl. kærnemælk
140 g mørk chokolade, hakket
Sort og rød pastafarve (der bruges en del, især rød)

Smør en form, f.eks. 27x38 cm eller 3 formen a 18 cm og læg bagepapir i bunden. Indstil ovnen på 175 C.
Bland mel, bagepulver, natron og lidt salt i en skål. 
Rør smør, olie, sukker og vaniljepulver sammen i en anden skål i nogle minutter, til det bliver lyst og luftigt. Det må gerne røres i flere minutter.
Tilsæt 2 æg og rør igen. Tilsæt de sidste 2 æg. Sørg for at alt er godt blandet. Tilsæt halvdelen af melblandingen - sigt det i. Rør til det er lige netop blandet. Rør så kærnemælk i og bland. Tilsæt det sidste af melblandingen. 
Fordel dejen i 2 skåle og vend rød pastafarve i den ene skål. Pas på ikke at slå luften ud af dejen. Så bliver kagen tung.

Smelt chokoladen og fold den ind i dejen når den ikke er så varm mere sammen med sort pastafarve.
Hæld skiftevis en stor skefuld dej i formen og vip formen lidt rundt, så dejen fordeler sig.
Hæld ad flere omgange.
Bag midt i ovnen 20-25 min hvis du bager bunde enkeltvis, ellers ca. 45 min hvis en hel kage, test med en tandstikker. Hold øje med overfladen. Læg gerne bagepapir på, så snart overfladen har sat sig.
Lad kagen/bundene køle af før afkøling uden form på en rist.

Hindbær/havtornmousse
1 1/2 blad husblas
200 g frosne hindbær
100 g havtorn
2 spsk. sukker
1 dl skyr (el. græsk yoghurt, creme fraiche e.l.)
1,5 dl piskefløde

Læg husblas i blød.
Stil 2 skåle parat. Kog 200 g hindbær og 100 g havtorn tilsat sukker. Si saften fra i den ene skål. Når næsten al saften er siet fra, sies resten fra i den næste skål og bærrene moses for at få al saft ud. Kerne skal ikke bruges.
Opmål den koncentrerede saft fra skål 2 samt nok saft fra skål 1 til du får 1,5 dl bærsaft. Tilsæt de opblødte husblasblade og lad det stå til temperaturen er 35 C. 
Rør skyr i. Pisk fløden til bløde toppe og vend flødeskum i saften lidt ad gangen. Rør rød pastafarve i.
Stil på køl til moussen har sat sig en anelse. Fordel på kagebunden, når moussen er blevet mere fast.

Kakaocreme 

Fyldte hvide chokolader med fyld af Guldkaramel og Cara Krakine (en knasende chokolade pralin).