En sjov chokoladekage til sønnens arbejde i anledning af hans 24 års fødselsdag💙
Cremen skal tilberedes dagen før. Kagen kan også bages dagen før, men skal pakkes tæt ind efter den er afkølet.
Chokoladecreme
250 g mælkechokolade (fx Toblerone)
4,5 dl piskefløde
1,5 blad husblas
Læg husblas i iskoldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen og varm fløden op til kogepunkter. Hæld halvdelen over chokoladen og lad det stå i 2 minutter. Rør i midten af skålen til det samler sig og bliver skinnende. Tilsæt resten af fløden og rør til samlet. Tilsæt husblas vredet fri for vand, rør igen. Dæk overfladen og lidt op ad skålens kanter med husholdningsfilm og stil på køl natten over.
Chokoladekage
Bageform 27x37 cm
4 æg
550 g sukker
4 tsk vaniljesukker
70 g kakao
450 g hvedemel
3 tsk bagepulver
5 dl mælk (skum, let eller sødmælk)
0,5 dl smagsneutral madolie (fx rapsolie)
200 g smeltet og afkølet smør
Evt. vanilje eller bærsirup til at dryppe den færdige kage med.
Smør bageformen og drys kanterne med kakao. Bank overskydende kakao ud.
Indstil ovnen på 180 C varmluft.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker i 5 minutter på høj hastighed. Bland og sigt mel, kakao og bagepulver ned i en skål. Skift piskeris ud med en en røredel på din køkkenmaskine. Rør skiftevis melblanding, mælk og smør/olie i dejen, ad 3 omgangen. Rør dejen helt igennem og fordel den i bageformen.
bag midt i ovnen i ca. 20 minutter. Dæk evt overfladen efter nogen tid, så den ikke bliver for mørk. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej fast på en kniv eller tandstik.
Afkøles i formen til kagens sider slipper kageformen og vendes ud på en bagerist til helt afkølet.
Hvis kagen skal gemmes til næste dag, pakkes den nu ind.
Læg kagen på det ønskede kagefad, skær i facon. Gem resterne til cake pops, træstammer m.v.
Dryp evt. med lidt sirup på kagen. Den kan også smøres med lidt marmelade.
Pisk cremen forsigtigt op til den kan holde formen. Sæt dutter på kagen og pynt.
Serveres ved stuetemperatur🎈🎈🎈