Hvis du er fan af mandelcroissanter med den skønne mandel-remonce i midten, så vil du også bliver fan af disse cookies. Midten er fyldt med blød remonce, men selve cookien er sprød.
Start i god tid, da remoncen skal nå nogle timer i fryseren og den ubagte cookie skal fryses ned før den kan bages.
Mandel-croissant-cookies
12 (meget) store cookies
Remonce
50 g mandelmel (helt fint blendet mandler u/hinde)
50 g rå marcipan
50 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
50 g stuetemp. smør
1 middelstort æg
10 g mel
Hak marcipan i små stykker og rør sammen med de øvrige ingredienser. Form 12 kugler og sæt i fryseren i mindst 3 timer.
Cookiedej
200 g koldt smør
135 g alm sukker
135 g farin (eller alm. sukker)
300 g hvide chokoladeknapper
420 g kage- eller hvedemel
2 tsk. bagepulver
3/4 tsk. fint salt
2 æg
1 tsk. mandelessens
1 tsk. vaniljeessens
Ca. 80 g mandelflager
Rør kort smør og sukker sammen, der skal stadig kunne ses små stykker af smør. Tilsæt chokoladen og rør kort. Bland mel, bagepulver og salt og tilsæt dejen, rør kort sammen. Rør æg, mandel- og vaniljeessens sammen og tilsæt dejen. Rør hele tiden så lidt som muligt for at få sprøde cookies. Stil på køl ca. 20 minutter.
Tag de frosne remonce-kugler ud af fryseren og del cookie-dejen i 12 portioner. Form hver cookie-dej rundt om den frosne remonce, så alt er gemt inden i.
Pres hver cookie ned i mandelflager og stil så alle cookies på frost, gerne til næste dag eller til du skal servere dem en anden dag.
Bages ved 180 C varmluft i ca. 15-17 min., de skal være gyldne i kanterne. Lad kagerne køle helt af inden servering.
Færdigbagte cookies opbevares i en lufttæt beholder.