tirsdag den 14. oktober 2025

Gulerod og banankage


En lækker kage, der kan spises med nogenlunde god samvittighed.

2 bananer, modne, med brune pletter
2 mellemstore gulerødder, revet groft
2 hele æg
170 g mandelmel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
50 g smeltet smør eller 0,5 dl rapsolie
0,5 dl mælk
2 spsk. honning
100 g mørk chokolade, groft hakket

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker med smør, mælk, honning og de 2 æg, der er pisket sammen med en gaffel. Tilsæt så chokolade, de revne gulerødder og bananer, der er moset med en gaffel. Bland det hele godt og hæld i en mindre bageform.
Bages ved 175 grader varmluft i 35-45 minutter. Test med en tandstik om der hænger dej ved.

Tips: Ønsker du også chokolade på oversiden, så drys hakket chokolade over kagen, når den kommer ud af ovnen. Lad chokolade smelte godt inden det smøres jævnt ud.