Lækker blød og cremet efterårskage med æbler og mousse lavet på Gold chokolade🍎🍏 Kagen er nem at tilberede, men kræver lidt forberedelsestid. Der skal startes dagen før, da kagen skal stå færdig natten over, for at sætte sig inden der pyntes.
Efterårskage med karamelmousse og æbler
Bunde
3 æg
150 g rørsukker
1 tsk vaniljepasta
75 g kartoffelmel
75 g hvedemel
2 tsk bagepulver
En springform 20 cm (eller 2 mindre, hvis du vil have 2 mindre kager)
Indstil ovnen på 175 grader.
Smør en form let og læg et stykke bagepapir i bunden.
I en skål piskes æg, sukker og vaniljepasta i 5 minutter.
Kartoffelmel og hvedemel blandes med bagepulver og sigtes i æggemassen af 3 omgange. Vend det sammen stille og roligt, så luften ikke slås ud af æggene.
Bag kagen midt i ovnen i 10 minutter med ovnen på klem. Luk så ovnen helt og bag videre i ca. 15-20 minutter, test med en tandstik om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af i formen. Del den i 2 bunde.
Citronsirup
til stænk af bundene
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
saft af 1 lille citron
Kog sukker med vand og citronsaft til sukker er opløst. Lad siruppen køle helt af.
Æblemos
2 blade husblas
5 æbler, medium størrelse
100 g rørsukker
1 tsk vaniljepasta
Saften fra 1/2 citron eller 1 lime
Kageplast
Læg husblas i blød i koldt vand. Skræl og skær æblerne i små stykker. Læg dem i en lille kasserolle med sukker, vaniljepasta og citron- eller limesaft. Kog til æblerne er godt møre, det tager ca. 20 minutter. Blend til æblemos og tilsæt husblas mens æblemosen er varm. Lad mosen køle af, dog ikke til helt kold.
Læg den ene kagebund i springformen, der er foret med kageplast langs kanterne. Dryp med citronsirup. Fordel æblemos på kagebunden. Dyp sirup på den anden bund og læg den over æblemosen. Stil på køl mens moussen tilberedes.
Karamelmousse
2 blade husblas
150 g Gold chokolade (fra Callebaut)
50 g lys chokolade (fra Callebaut)
4 dl piskefløde - delt i 1,5 dl og 2, 5 dl
Læg husblas i koldt vand. Hæld chokolade og 1,5 dl fløde i en lille kasserolle og varm op til chokoladen netop er smeltet. Rør hele tiden, så chokoladen ikke brænder på. Tag gryden fra varmen og tilsæt husblas, der er krammet fri for vand. Rør det sammen og lad det blive stuetempereret. Pisk 2,5 dl fløde til let skum og vend det roligt sammen med chokoladen af 3 omgange. Lad moussen stå på køl til den har sat sig en smule, den skal være tyktflydende. Hæld den over kagen, bank små luftbobler ud og lad kagen stå natten over i køleskabet.
Pynt
Her er det en rest SMBC med lys chokolade, sat i forskellige dutter. Drys er fra Dr. Oetker og nogle chokolade guldkugler.
Man kan også piske lidt fløde til en let skum og smøre kagen op med flødeskum. Dup evt. ristet hasselnøder, makroner, hakket chokolade på siderne som pynt.

